adscode
adscode

Startup Weekend Düzce’17 Başladı

​Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark işbirliği ile düzenlenen ve dünyanın önde gelen girişimcilik destek programlarından olan “Startup Weekend Düzce’17” etkinliği, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür…

Startup Weekend Düzce’17 Başladı
Bilim Teknoloji
Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark işbirliği ile düzenlenen ve dünyanın önde gelen girişimcilik destek programlarından olan “Startup Weekend Düzce’17” etkinliği, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda başladı.

Etkinliğin açılışına; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, Düzce Teknopark uzmanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve girişimciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Startup Weekend etkinliği ile katılımcıların hayal güçlerini ve iş fikirlerini hayata geçirme fırsatını yakalayacağını belirtti. Etkinlikte ekip çalışması ve takım ruhu gibi önemli konuların tecrübe edileceğini ifade eden Rektör Çakar, gerçekçi, yenilikçi ve hayata dokunan projelerin üretilmesi temennisinde bulundu. Girişimcilerin en önemli özelliğini risk almak şeklinde açıklayan Prof. Dr. Çakar, “Burada önemli olan rasyonel bir şekilde risk almaktır. Rekabet analizi yaparak, başarı odaklı düşünerek risk almaktır.” ifadelerini kullandı. Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Teknopark’a, destek olan mentörlere ve sektör temsilcilerine teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

“Fikrini Geliştir Geleceği Şekillendir!” sloganıyla gerçekleştirilen “Startup Weekend Düzce’17” etkinliğine katılan girişimciler, 48 saat süren bir maratonla fikirden-şirkete uzanan bir serüven için birbirleriyle yarışacak. Oluşturdukları ekipleriyle birlikte hafta sonu boyunca içlerindeki girişimciyi ortaya çıkarıp inovatif fikirlerini hayata geçirmek için yoğun çaba sarf edecek katılımcılar, dereceye girmek için ter dökecek.

Katılımcıların fikirlerini sunmasıyla başlayan etkinlik, seçilen fikirler doğrultusunda takımların oluşturulmasıyla devam edecek. 48 saat boyunca takımlar, alanında uzman eğitmenlerce verilecek kısa eğitimler ve mentörlerin vereceği desteklerle çalışmalarını yürütüp fikirlerini bir iş modeline çevirecek ve olgunlaştıracak.

10 Aralık Pazar günü ise jüri önünde sunumlarını yapacak olan takımlar, dereceye girmek için birbirleriyle yarışacak. Etkinlik, katılım ve dereceye girenlere başarı sertifikalarının verilmesiyle son bulacak. Etkinlik sonunda katılımcılar, sadece yerel çapta değil, global çapta bir startup ailesinin parçası haline gelerek fikirlerini şirketleştirme adına önemli bir adım atmış olacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)