adscode
adscode

Steam kullanıcıları artık Bitcoin kullanmayacak

Son dönemde Bitcoin üzerinde pek çok habere denk gelir olduk.

Steam kullanıcıları artık Bitcoin kullanmayacak
Bilim Teknoloji
Üstelik bu haberler sadece teknoloji mecralarında değil, TV kanallarında da dönmeye başladı. Bitcoin’in bir anda bu kadar gündem olması, bu ödeme biriminde dalgalanmalara da yol açtı.

PC oyunculuğunun can damarlarından biri olarak nitelendirebileceğimiz Steam, Bitcoin konusunda son derece kritik bir karara imza attı. Valve tarafından yapılan açıklamada, Bitcoin’in artık Steam’in ödeme yöntemlerinden biri olmadığı belirtildi. Durumun nedeni ise son derece basit. Son dönemde Bitcoin’in medyada fazlasıyla yer işgal etmesi, bu ödeme sistemindeki dengeleri de olumsuz yönde etkiledi.

Bitcoin’i aktif olarak kullanan platformlardan biri olan Steam, bu dalgalanmalardan rahatsız olduğu için Bitcoin’i ödeme yöntemleri listesinden çıkarma kararı aldı. Valve tarafından yapılan açıklamada Bitcoin’in fazlasıyla değişken bir yapıya büründüğünü ve bu durumun oyuncular için sorun arz ettiği belirtildi.

Bitcoin ile bir oyun satın alabilmek için Steam’e yapılan ödeme haricinde bir de işlem ücreti ödendiği, bu işlem ücretinin dalgalanmalara bağlı olarak değiştiği açıklandı. Bu değişimlerden oyun severlerin olumsuz olarak etkilendiğine dikkat çeken Valve yetkilileri daha fazla mağduriyet yaşanmaması için Bitcoin’i ödeme yöntemleri arasından çıkardı.

Valve tarafından atılan bu adım sonrası diğer Bitcoin kullanan firmaların da benzer kararlar alması söz konusu. Yine de bekleyip göreceğiz. Şu aralar Bitcoin’e bulaşmak pek de mantıklı olmayabilir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)