adscode
adscode

Steam’e DualShock 4 kontrolcü desteği geliyor

​Steam’in yapımcısı Valve yaptığı duyuru ile Sony tarafından geliştirilen Playstation 4 kontrolcüsü DualShock 4’e doğrudan destek sunacağını açıkladı.

Steam’e DualShock 4 kontrolcü desteği geliyor
Bilim Teknoloji

Gelen destek sayesinde Steam arayüzü üzerinden tüm DualShock 4 işlevlerini kontrol etmek mümkün hale geliyor.

Bilgisayar oyunculuğunun ana platformu olan Steam, elinde bulundurduğu dev oyun kütüphanesi ve sektör standardı olmasının verdiği güç ile geçtiğimiz dönemde kendi donanımlarını çıkartmaya başlamıştı. Kendisine ait radikal tasarımlı bir kontrolcü bile tasarlayıp satışa sunan firma bu girişiminde büyük bir hüsrana uğramış ve pek çok tepki almıştı.

Steam Dev Days konferansında sırasında ise beklenmedik bir duyuru geldi. Jeff Bellinghausen tarafından yapılan açıklamaya göre Steam’e native (doğal) DualShock 4 kontrolcü desteği gelecek. Gelecek destek sayesinde Steam Sony’nin özel kontrolcüsünü otomatik olarak tanıyabilecek ve ekranda tuşlarını ve kendisini gösterebilecek. Konrol butonlarının da tamamı özelleştirilerek kullanılabilecek. Kontrol butonları Steam’in Big Screen arayüzü üzerinden rahatlıkla ayarlanabilecekken kontrolcüde bulunan dokunmatik yüzeyin çalışıp çalışmayacağı bilinmiyor. Dokunmatik yüzey bir touchpad işlevi görerek ekrandaki imgeci doğrudan hareket ettirme imkanına sahip. Ancak Steam Big Screen arayüzü doğrudan yön tuşları ile kullanılabiliyor. Dokunmatik yüzeyin kullanılıp kullanılamayacağını destek resmen geldiğinde göreceğiz. Ancak gyro sensörünün Steam üzerinde de çalışacağı şimdiden açıklanan bilgiler arasında yer alıyor.

DualShock 3 de Desteklenebilir

Gamesutra’nın yayınladığı bir habere göre ise Steam sadece DualShock 4’ü değil diğer popüler kontrolcüleri de ilerleyen zamanlarda destekleyecek. Hangi kontrolcülerin destekleneceği hakkında haberde bir bilgi verilmezken sırasıyla Xbox One, Playstation 3 ve Xbox 360 kontrolcülerinin destekleneceği iddiaları bulunuyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)