adscode
adscode

Sudanlı DAÜ Mezunundan Uluslararası Kariyer

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), mezunları ile gurur duymaya devam ediyor.

Sudanlı DAÜ Mezunundan Uluslararası Kariyer
Üniversite

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü mezunu Sudanlı Yasir Hassan İbrahim Obied, Suudi Arabistan’ın prestijli Arabsat Satellite Communication’ın Teknik Müdürlüğü’ne getirildi.

 

1995 yılında eğitimini DAÜ’de tamamlayan Obied, 1998 yılından beri iletişim sektörü devlerinden Arabsat bünyesinde mühendis olarak görev yaptı. Geçtiğimiz günlerde ziyaret amaçlı geldiği DAÜ’de Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı da ziyaret eden Obied, üniversite yıllarında da Prof. Dr. Öztoprak’ın öğrencisi olduğunu söyledi.

 

40 yaşındaki Obied, öğrenci olduğu dönemde de DAÜ’nün, müfredat açısından en güncel ve yeniliklere ayak uydurabilen, dahası gerçekçi eğitim veren bir kurum olduğunu belirterek; “Bu yüzden gençlere hiç tereddüt etmeden gelip burada öğrenim görmelerini tavsiye ederim” şeklinde konuştu. Obied, mezuniyeti sonrası 16 yıl sonra ilk kez DAÜ’yü ve KKTC’yi ziyaret etme fırsatı yakaladığını söyleyerek Rektör Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ın kendisini kabul etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Aradan uzun zaman geçmesine karşın Rektör Prof. Dr. Öztoprak’ın kendisini görür görmez tanıdığını söyleyen Obied, Rektör Prof. Dr. Öztoprak’ın öğrencisinin yurt dışında önemli bir kuruluşta üstlendiği sorumluluktan dolayı memnuniyetini ifade ettiğini, kendisine ülke ve çalıştığı firma hakkında bilgiler verdiğini, DAÜ’de aldığı derslerin çok faydasını gördüğünü ve uluslararası kariyer yönünde kendisine büyük fırsat sağladıklarını aktardı. “Bu aslında rüyanın gerçekleşmesi gibi. DAÜ’nün buradaki payı büyük.” diyen Obied, şu an Arabistan’da mutlu olduğunu ve kendisi öğrenim görürken DAÜ’nün birçok farklı kültürün bir araya geldiği bir ortam olduğunu ve bugün iş hayatında bu kültürlerle iyi iletişim kurabildiğini, bunun da DAÜ sayesinde olduğunu anlattı. DAÜ’deki eski günlerini de özlediğini ifade eden Obied, adanın güvenli ve huzurlu bir yer olduğunu ve geçen bunca zamana rağmen kendisini buraya bağlı hissettiğini söyledi.

 

Bilindiği gibi, DAÜ mezunu Osama Hasan Abulbaki ise, geçtiğimiz aylarda ülkesi Sudan’da Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirilmişti.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)