adscode
adscode

Tabanvaylı eğitim!

Konya’nın Karapınar ilçesinde 60 öğrenci, her gün metrelerce yol kat ederek okullarına ulaşabiliyor.

Tabanvaylı eğitim!
Okullardan Haberler

Konya’nın Karapınar ilçesinde öğrenciler yıllardır her gün 1.5 kilometrelik yolu velileriyle birlikte yürüyerek okula gidiyor. Mesafe kısa gibi görünmesine karşın iki mahalle arasındaki yol dağlık ve rampalı olduğu için daha önce köy statüsünde olan Bağdaylı mahallesinde yaşayan 60 öğrenci, sırtlarında çantayla Güzelkışla Mahallesi’ndeki okula güçlükle gidebiliyor.

Bazen yoldan geçen araçlarla

Bazı öğrenciler ailelerinin olanakları doğrultusunda araçlarla, bazıları da o sırada yoldan geçen araçlarla okullarına ulaşabiliyor.

Veliler, özellikle kış aylarında öğrencilerin okullarına gitmekte güçlük çektiğini ve çocuklarının taşımalı sistemle okullarına gitmesini istedi. Bazı veliler ise şartlar değişmez ise çocuklarını okulu göndermeyeceğini öne sürdü.

En az 2 kilometre sınırı

Milli eğitim Müdürlüğü tarafından sorunun çözümlenmesini isteyen öğrenci velisi Seyhan Biçer, “Eğer milli eğitim çözemiyorsa, büyükşehir belediyesi çözüm bulsun. Bir servis aracı ayarlansın” dedi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, ‘Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde, yerleşim yerinin taşıma merkezine uzaklığının en az

2 kilometre olması gerektiği için taşımalı eğitimin gerçekleşemediğini belirtti.      

DHA 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)