adscode
adscode

'Tablet Bilgisayarım Benim İçin Konuşuyor!'

Otizmli çocuklar, eğitmenler ve ailelerin kullanımı için özel olarak geliştirilen 'Tohum 2' tablet uygulaması sayesinde, teknoloji kullanımında akranlarının gerisinde kalan otizmli çocuklarımızın şartları…

'Tablet Bilgisayarım Benim İçin Konuşuyor!'
Vakıf ve Dernekler
ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen; Tohum Otizm Vakfı tarafından geliştirilen ve yürütülen “Tablet Bilgisayarım Benim İçin Konuşuyor!” projesinin ikinci uygulaması olan “Tohum 2”, teknolojik gelişmelerin otizmli bireylerin eğitiminde kullanılmasını teşvik etmek, her ortamda eğitim fırsatlarının yaygınlaştırılması için hazırlanmıştır. Proje, otizmli çocuklara yönelik ilk Türkçe tablet bilgisayar uygulaması olan “Tohum 1”in devamı niteliğindendir.

Tohum Otizm Vakfı Özel Eğitim Okulu öğretim kadrosu tarafından, dokuz ay boyunca sürdürülen çalışmaların sonucunda; Otizm Spektrum Bozukluğu olan çocuklara nesne fotoğraflarını eşleme, eylemleri tanıma ve vücut bölümlerini farklı zorluk düzeylerine göre ayırt etmeyi tablet bilgisayarlar üzerinden eğlenceli bir şekilde öğretilmesi hedeflenmiştir. 2012 yılında başlayan işbirliği sonucunda, otizmli çocukların eğitim alanında teknolojiden akranlarıyla eşit şekilde faydalanmaları adına toplam 7 farklı eğitici ve öğretici modül oluşturulmuştur.

Otizmli çocukların eğitim fırsatlarından, teknolojinin imkânlarıyla, her ortamda yararlanmalarını sağlamak için geliştirilen, ABD Büyükelçiliği ve Tohum Otizm Vakfı tarafından geliştirilen Türkiye’nin 2. Türkçe tablet bilgisayar uygulaması olan “'Tablet Bilgisayarım Benim İçin Konuşuyor!” projesinin basın toplantısı,  Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Salih Çelik,  ABD Ankara Büyükelçisi Sayın Francis J. Ricciardone, Jr ve Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkanı sayın Mine Narin’in katılımları ile gerçekleşti.

Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkanı Sayın Mine Narin, “Bilişim Teknolojilerinin hayatımıza kattığı bilgi ve beceriler, eğitim alanında da birçok yenilikçi ve değerli faydalarla etkinliğini kanıtladı. Bildiğiniz gibi, Fatih Projesi kapsamında okullarımız ve sınıflarımız akıllı tahtalar, dizüstü bilgisayarlar ve projeksiyon cihazları ile donatıldı. Bu sayede çocuklarımız, daha nitelikli eğitim alma imkânına kavuştu. Bizler de bu faaliyetlerden cesaret alarak ve teknolojinin eğitimdeki faydasına inanarak, ABD Ankara Büyükelçiliğinin kıymetli destekleri ile 2012 yılında başlayan “Tablet Bilgisayarım Benim için Konuşuyor!” projesi sonucunda, otizmli çocuklarımızın,  teknolojinin sunduğu eğitim fırsatlarından yararlanabilmeleri için 2 adet Türkiye’nin ilk ve tek Türkçe Tablet uygulamasını geliştirdik ve kullanıma sunduk. Temennimiz, bu uygulamaların artarak devam etmesi, Fatih Projesi kapsamında değerlendirilerek, örgün eğitim sisteminde okuyan ve başta otizmli çocuklarımız olmak üzere, özel eğitime gereksinim duyan tüm çocuklarımızın eğitim alanında bu ve geliştirilecek bu gibi teknolojilerden faydalanmalarının sağlanmasıdır” dedi.

ABD Ankara Büyükelçisi Sayın Ricciardone; Türkiye’de özel eğitime ihtiyaç duyan otizmli çocukların eğitiminde teknolojinin öneminden bahsetti ve otizmli çocukların topluma katılmaları için gösterdikleri çaba ve özverili çalışmalardan ötürü Tohum Otizm Vakfı’na teşekkürlerini bildirdi.  

Tablet Bilgisayarım Benim İçin Konuşuyor!
Teknolojik gelişmelerin otizmli bireylerin eğitiminde kullanılmasını teşvik etmek ve yaygınlaştırmak için geliştirilen “Tohum 1” ve “Tohum 2” IPAD Uygulamaları  Apple Store’ da ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur. 
Nisan ayından itibaren kullanıma sunduğumuz Tohum 2 uygulamasını toplam 600 kişi indirmiş ve kullanmaya başlamıştır. Kasım 2013 tarihinde kullanıma sunduğumuz ve büyük ilgi gören Tohum 1 uygulamamızı ise toplamda 1.500 kişi indirmiş ve halen indirmeye devam etmektedir.
Otizmli çocuklar için hazırlanan “Tohum 1” ve "Tohum 2" uygulaması ücretsiz olarak indirmek için; 
https://itunes.apple.com/us/app/tohum-2/id820380912?l=tr&ls=1&mt=8
https://itunes.apple.com/us/app/tohum/id730654859?mt=8 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)