adscode
adscode

Taksim Emekçilere Açılmadıl!

Taksim Emekçilere Açılmadıl!

Taksim Emekçilere Açılmadıl!
Sendikalar
Dünya emekçileri sömürüye, bakıya ve haksızlıklara karşı 129 yıldır 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma günüde alanlarda bütünleşmekte ve haykırmaktadır.

Bu uluslararası dayanışmanın, mücadelenin ve birliğin bir parçası olan Birleşik Kamu-İş olarak bizlerde 1 Mayıs’ta başta Taksim olmak üzere bütün Türkiye’de alanlarda olacağız.

Gelişmiş, çağdaş ülkelerde 1 Mayıs emekçiler için bayram olabilir. Ama bizim ülkemizde bayram olmanın ötesinde bu ülkenin emekçileri için yaşanan olumsuzluklara karşı bir demokratik tepki ve sorunlarını en yüksek sesle dile getirme haykırma günüdür.

Soma, Ermenek ve Zonguldak başta olmak üzere maden emekçilerini adeta katliam boyutuna varan ölümlerinin yaşandığı, yaşamın işçileri ve emekçiler için çekilmez hale geldiğini milyonlarca işçimizin iş güvencesinden yoksun ve çok düşük ücretle çalışmak zorunda kaldığı, kamu çalışanlarının iş güvencesinin ellerinden alınmak istendiği ülkemizde 1 Mayıs ülkemizin bütün emekçilerinin ve emekçi dostlarının birlikte sorunlarını en üst düzeyde haykırma günü olarak anlam ifade etmektedir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak bu önemli günde; emekten, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten ve sosyal hukuk devletinden yana olan bütün emekçileri ve halkımızın 1 Mayıs’ta başta Taksim olmak üzere bütün Türkiye’de alanlarda kol kola omuz omuza birlikte olmaya davet ediyoruz.

Birleşik Kamu-İş olarak, bu birlikteliğin ve dayanışmanın sağlanacağı en önemli meydanlarımızdan olan Taksim’in emekçilere açılmasının, AKP hükümetinin, İç İşleri Bakanı’nın ve İstanbul Valisi’nin işçi sınıfının alanlarda birlikte olmalarını engelleyecek ve olumsuz sonuçlar doğuracak yöntemlere başvurmamalarını talep ediyoruz. 

Selam olsun alanları dolduranlara, Selam olsun zulme ve sömürüye baş kaldıranlara, selam olsun alın terinin hakkını arayanlara, selam olsun memura-işçiye-çiftçiye-emekliye, selam olsun aydınlık yarınlarımızın teminatı gençliğe…


YAŞASIN 1 MAYIS!
YAŞASIN BİRLEŞİK KAMU-İŞ

BİRLEŞİK KAMU-İŞ
GENEL MERKEZ YÖNETİMİ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)