adscode
adscode

‘Tam Eğitim Bursu’na yaklaşık 55 bin öğrenci başvurdu

Her yıl başarılı ama ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrencileri belirleyerek burs olanağı sağlamak amacıyla Türk Eğitim Derneği tarafından verilen ‘Tam Eğitim Bursu’ sınavına rekor bir sayıyla 54 bin…

‘Tam Eğitim Bursu’na yaklaşık 55 bin öğrenci başvurdu
Burslar
5 Mart Cumartesi, 10.00’da, 38 il ve ilçedeki 88 okulda, 2 bin 298 salonda düzenlenecek olan Tam Eğitim Bursu sınavına başvurular,15 Şubat’ta sona erdi. 

​Bu yıl sınava rekor bir sayıyla 54 bin 933 başvuru yapıldı. 

Tam Eğitim Bursu sınavında başarılı olan öğrenciler, öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını Türk Eğitim Derneği okullarında sürdürecek. 

Çocukların üniversite eğitimlerinin sonuna kadar eğitim masrafları Türk Eğitim Derneği tarafından karşılanacak. ‘10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye’ kampanyasındaki burs programı, öğrencinin eğitimi boyunca akademik gelişimine ilişkin yeterli ve sürekli maddi destek sağlıyor. Sosyal, kültürel ve psikolojik manevi destek veriliyor.

‘Tam Eğitim Bursu’

Türk Eğitim Derneği’nin 2003–2004 öğrenim yılında başlattığı burs düzenlemesiyle, başarılı fakat ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrenciler ‘Tam Eğitim Bursu’ (TEB) kapsamında okutuluyor. Burs desteği verilen öğrencilerin eğitim, servis, yemek, giyim, kitap-kırtasiye giderleri ve harçlıkları üniversite lisans eğitiminin sonuna kadar karşılanıyor.

‘10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye’

Eğitim sistemindeki sorunları çözmeyi ve maddi olanaksızlar yüzünden eğitim alma hakkından mahrum kalan başarılı öğrencilere okuma olanağı tanımayı hedefleyen ‘10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye’ kampanyası kapsamında ‘Tam Eğitim Bursu’ alan öğrenciler TED Okulları’nda eğitim görüyorlar. Türk Eğitim Derneği, bir çocuk için yıllık eğitim masrafının 13 bin 500 TL olduğu ‘Tam Eğitim Bursu’ ile çocukların eğitim masrafları karşılanıyor. Burstan yararlanan tüm çocukların gelişimi eğitim hayatları boyunca takip ediliyor ve barınmadan servise, kıyafetten cep harçlığına kadar tüm harcamaları üstleniliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)