adscode
adscode

Tam gün eğitim kandırmacası!

Onlarca yıldır tam gün eğitim sözü veriliyor. Seçim öncesi yine aynı nutuklar atılıyor ama hâlâ öğrencilerimiz sabahın köründe okula gidiyor, akşamın alacakaranlığında evine dönüyor.Çünkü okul yetmiyor!…

Tam gün eğitim kandırmacası!
Milliyet Diyalog
Niye? Tam gün eğitim, hiçbir zaman önceliğimiz olmadı da o yüzden.

Her yıl yüz binlerce konut üreten bir ülke, istese bir yılda okul sayısını ikiye, üçe katlar. Öğretmen derseniz yüz binlercesi işsiz ve iş bekliyor!

Ve sakın ola, hiç kimse kaynak yok demesin! Dış borç 500 milyar Dolar’ı aşmış! Lükse, şatafata, her şeye para harcıyoruz da, iş eğitime gelince mi para yok. AVM ya da yeni gökdelenler dikmek için hiç yer sorunu yok ama okul söz konusu olduğunda, arsa bulamıyoruz mazereti hiç ama hiç inandırıcı değil! Tam gün eğitim, eğitimin olmazsa olmaz kuralıdır. Tıpkı zorunlu eğitim döneminin okulda geçirilmesi gibi. Maalesef her iki konuda da sınıfta kaldık, kalmaya devam ediyoruz, bu kafayla da değişen hiçbir şey olmayacak. Çünkü lafın ötesine  geçemiyoruz. Bakan Bey’in söyledikleri de sadece hoş bir seda. MEB’in planları da onu gösteriyor. Keşke yanılan biz olsaydık!..

ABBAS GÜÇLÜ'NÜN TÜM MİLLİYET YAZILARI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)