adscode
adscode

Tam Puanla IB Mezunu Oldu Oxford'a Kabul Edildi

Lise mezunlarına çift diploma imkanı sağlayan Uluslararası Bakalorya (IB) programında büyük başarı elde eden İzmir Amerikan Koleji (ACI) mezunu Bora Güloğlu, Oxford Üniversitesi’ne kabul edildi.

Tam Puanla IB Mezunu Oldu Oxford'a Kabul Edildi
Özel Okullar
Lise mezunlarına çift diploma imkanı sağlayan Uluslararası Bakalorya (IB) programında büyük başarı elde eden İzmir Amerikan Koleji (ACI) mezunu Bora Güloğlu, Oxford Üniversitesi’ne kabul edildi. Türkiye’de bugüne dek sadece iki IB öğrencisinin elde ettiği ‘tam puanla’ mezun olan Güloğlu, Oxford Üniversitesi Biyokimya Bölümü’nde okuyacak
 
Ege Bölgesi’nin tek IB (Uluslararası Bakalorya) okulu olan Özel İzmir Amerikan Koleji (ACI) bu yıl da 22 öğrencisini çift diploma ile mezun ederken tarihi bir sonuca da imza attı. Programı tamamlayan mezunlardan BORA GÜLOĞLU, dünyadaki tüm 2015 dönemi IB mezunlarının sadece binde üçünün elde edebildiği “tam puanla” mezun olma başarısına ulaştı. Bu başarıya Türkiye’ye 1994 yılında IB’nin gelmesinden bu yana sadece iki IB mezunu ulaşmıştı. Bora Güloğlu, bu önemli sonuçla dünyanın en seçkin üniversitelerinden OXFORD ÜNİVERSİTESİ’ne kabul edildi.
 
 
İZMİR’DEN OXFORD’A
 
Oxford Üniversitesi Biyokimya Bölümü’ne kabul edilen Bora Güloğlu; üniversiteye kabulünde Uluslararası Bakalorya (IB) öğrencisi olmasının büyük avantaj sağladığını söyledi:
“Okulumda eğitime devam ederken aynı zamanda uluslararası diploma sahibi olmamızı sağlayan IB programına da dahil oldum. Yıl boyunca IB programı kapsamında yaptığım projeler, araştırmalar, deneyler ve laboratuvar çalışmaları biyokimya bölümüne başvuru sürecimde büyük katkı sağladı. Sadece ana derslerde değil, IB'nin en önemli iki parçası olarak bilinen bitirme tezi ve bilgi kuramı dersinde okulumuzda yaptığımız çalışmalar da beni diğer başvuranlardan farklı kıldı.  Bitirme tezi için kendi alanıma da giren bir deney yaptım. IB'nin bünyesinde olan çalışmalarım üniversitelere başvuru sürecimde çok işime yaradı. Oxford’a kabulüm konusunda IB kapsamında yaptığım tüm bu çalışmaların katkısı olduğuna inanıyorum.”
 
BURS VE YATAY GEÇİŞ İMKANI
 

Özel İzmir Amerikan Koleji Müdür Yardımcısı ve IB Koordinatörü Mine Erim de;  IB Programını seçen öğrencilerin, hem ulusal hem de uluslararası iki diploma ile mezun olduklarını vurguladı:
“Dünyada ve Türkiye’de yapılan araştırmalarda, IB mezunlarının üniversitede belirgin bir şekilde çok daha başarılı oldukları görülmüştür. Bu nedenle, başta Avrupa ve Amerika olmak üzere, 140’tan fazla ülkede bulunan birçok seçkin üniversite, girişte IB diplomasını ölçüt almaktadır. Kabul ettiği öğrenciye başarısına göre kredi ve burs vermektedir. Birçok IBDP mezun öğrencimiz aldıkları bu kredilerle üniversitenin ilk yılından muaf olmuşlardır. IB programı Türkiye’deki seçkin üniversitelerde de aynı avantajları sağlıyor.
Türkiye’deki birçok Vakıf Üniversitesi de bu programda belli bir başarıyı yakalamış öğrencilere değişen miktarlarda burs ve yatay geçiş olanakları sağlamaktadır.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)