adscode
adscode

Tarımın geleceği için eğitime destek

Sosyal sorumluluktaki öncülüğüyle tarım sektörünün geleceğine de yatırım yapan GÜBRETAŞ, başarılı ziraat fakültesi öğrencilerine 4 yıl boyunca karşılıksız eğitim bursu veriyor.

Tarımın geleceği için eğitime destek
Burslar
Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında tarım sektöründe nitelikli insan gücünü artırmayı amaçlayan GÜBRETAŞ, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan belli sayıda çiftçi çocuğuna ilk sınıftan başlayarak, lisans eğitimi boyunca geri ödemesiz Eğitim Bursu desteği veriyor.

2015-2016 öğrenim döneminde 275 TL olarak belirlenen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu için başvurular 14 Eylül'de başladı. GÜBRETAŞ Eğitim Bursu desteğinden yararlanmak isteyen ziraat fakültesini bu yıl kazanan öğrenciler, 15 Ekim 2015 tarihine kadar şirketin internet sayfası (www.gubretas.com.tr) üzerinden burs için başvuru yapabilecek.

Başvurularda çiftçi çocuğu olmak ve ziraat fakültesinin Bahçe Bitkileri, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümlerinden herhangi birinin hazırlık veya 1. sınıfına ilk kez bu yıl kayıt yaptırmış olma şartları aranıyor. Öğrenim dönemi boyunca öğrencilere, toplam 9 ay ödemenin yapıldığı GÜBRETAŞ Eğitim Bursu'nda, başvuru sonuçları da 13 Kasım 2015 tarihinde şirketin web sitesinde açıklanacak.



GÜBRETAŞ Genel Müdürü Şükrü Kutlu, Türkiye'deki tarım sektörünün geleceğe yönelik değişiminin eğitimle mümkün olacağını vurgulayarak, "Tarım sektöründeki nitelikli insan gücünü desteklemeyi amaçlayan GÜBRETAŞ, 2007'den bu yana 8 yıldır ziraat fakültesi öğrencileri için geri ödemesiz Eğitim Bursu veriyor. Çünkü sektörümüzdeki değişim ve dönüşümün yolunun eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Türkiye genelinde 32 üniversitede ziraat fakültesi var ve GÜBRETAŞ'ın eğitim desteğinden toplamda 225 öğrenci yararlanmış olacak" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)