adscode
adscode

TBM Uygulayıcı Eğitimleri başladı

Yeşilay, Bakanlık ve yerel yönetimlerle el ele vererek bağımlılıkların üzerine yürüyor.

TBM Uygulayıcı Eğitimleri başladı
Eğitim
TBM Uygulayıcısı rehber öğretmenler, başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere aileleri ve toplumun tüm bireylerini bağımlılıklara karşı eğitecek.
 
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında, her türlü bağımlılığa karşı risk altında olan çocuk ve gençlerimizi eğitecek rehber öğretmenlerin uygulayıcı eğitimleri başladı. Ülke genelinde eş zamanlı olarak başlayan eğitimler, Nisan sonuna kadar devam edecek.  Öğretmen sayısının fazla olduğu büyük illerde eğitimler Mayıs ortasına kadar sürdürülecek. Eğitimde önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan rehber öğretmenler tütün, alkol, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı alanında her yaş grubuna yönelik eğitim içerikleriyle, Yeşilay’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı eğitim programını okullarda uygulayacaklar. Program aynı zamanda öğretmenin, bağımlı olan veya olma riski taşıyan çocuğu, genci fark etmesi ve ona yönelik davranış geliştirmesine de yol açmış olacak. 
 
Genç nüfusun ağırlıkta olduğu ülkemizde TBM Uygulayıcı eğitimi alan rehber öğretmenler, çok önemli bir işlevi yerine getirecekler. Bulundukları ortamlarda başta çocuk ve gençler olmak üzere aileleri ve toplumun tüm bireylerini bağımlılıklara karşı bilinçlendirecek ve eğitecekler.
 
5 Nisan tarihine kadar 9 bin 346 öğretmenin eğitimi tamamlanmış olacak. TBM Uygulayıcı Eğitim Programı (TBM) ile 28 bin 644 rehber öğretmene TBM içeriklerinin ulaştırılması ve bu eğitimlerin verilmesi hedefleniyor.
Her bir gruba yönelik 3 gün (18 saat) süren eğitimler, Türkiye’deki tüm rehber öğretmenleri kapsıyor. Eğitimler,  10 Kasım - 1 Aralık tarihlerinde Antalya’ da TBM Formatör Eğitimi Programı’nı başarıyla tamamlayan 498 rehber öğretmen tarafından veriliyor. Eğitim içeriğinde; Madde Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Tütün Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı ve Sağlıklı Yaşam konuları yer alıyor. 
 
Hizmetiçi Eğitim olarak açılan TBM Uygulayıcı Eğitim Programı’nı başarı ile tamamlayan rehber öğretmenlere MEB tarafından Hizmetiçi Eğitim Belgesi ve Halk Eğitimi Merkezleri aracılığıyla TBM Eğitimleri açma hakkı veriliyor. Programı başarı ile tamamlayan rehber öğretmenler, öncelikle okullarındaki öğrencilere TBM Eğitimlerini aktaracak.  
 
Yediden yetmişe herkese bağımlılık eğitimi
 
TBM Eğitim Programı,  95 yıldır ülkemizde bağımlılıklara karşı mücadele eden Yeşilay’ın Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yürüttüğü bir proje. Proje, 20 milyon öğrencimizin başta uyuşturucu olmak üzere alkol, sigara, teknoloji bağımlılığından korunmasını hedefliyor. Bağımlılıkların yanında sağlıklı yaşam hakkında eğitimin de verildiği bu program kapsamında 20 milyon öğrencinin yanı sıra ilgili bakanlık ve kurumlarla yapılacak işbirliğiyle tüm Türkiye genelindeki halk eğitim merkezlerinde, cezaevlerinde, gençlik merkezlerinde, kadın sığınma evlerinde, camilerde, sağlık kurumlarında halk bağımlılıklara karşı bilinçlendirilecek. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)