adscode
adscode

TDV Afrika'da 2 okul daha açacak

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti ikinci başkanı Bilgin, "Yurt dışında 10 ülkede 16 eğitim kurumunda 2 bin 954 öğrenci eğitim görüyor. Afrika'da İngilizce ve Fransızca eğitim verecek 2 yeni okul…

TDV Afrika'da 2 okul daha açacak
Vakıf ve Dernekler
"Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Şubeler ile Kadın Aile ve Gençlik Merkezi Yeniden Yapılandırma Süreci Bilgilendirme Toplantısı" İstanbul Müftülüğü ev sahipliğinde, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Konferans Salonu'da yapıldı. 

Toplantıda konuşan TDV Mütevelli Heyeti ikinci başkanı Mazhar Bilgin, 40 yıl önce din hizmeti için kurulan vakfın, iyilik hareketine dönüştüğünü söyledi.

Her geçen yıl büyüyen vakfın 29 Mayıs Üniversitesi'ni kurduğunu, İslam Ansiklopedisi'ni oluşturduğunu dile getiren Bilgin, "Vakfımız, yurt dışında cami yaptırıp ezan sesini duyurdu. Okullar açarak imam hatip lisesi oldu. Depremde, sel ve savaş gibi olağanüstü durumlarda da insani yardımlarla mağdur ve mazlumların yanında oldu, bugünlere başarıyla geldi" dedi.

Bilgin, vakfı vizyonu ve misyonuyla yeniden yapılandırarak yeryüzünde iyiliği egemen kılmak için 7 kıtada insanlığın hizmetinde olmayı amaçladıklarını belirterek, yardımları yaparken ümmet şuuruyla hareket ettiklerini vurguladı.

Yurt dışında imam hatip müfredatıyla eğitim verdiklerini kaydeden Bilgin, şöyle devam etti:

"Somali'deki imam hatip lisemizde şu anda 400'den fazla öğrenci var. Biz oralarda imam hatip lisesi müfredatıyla eğitim veriyoruz. Haiti'de bir okul açtık. 220 öğrencisi var.

Yurt dışından Türkiye'ye getirip okuttuğumuz öğrenci sayısı 3 bini geçti. Bunlar imam hatip lisesi ve ilahiyat ögrencileridir. Yurt dışında 10 ülkede 16 eğitim kurumumuzda 2 bin 954 öğrenci eğitim görmektedir. Bugüne kadar 4 bin 289 öğrencimiz mezun olmuştur. Afrika'da hem İngilizce hem de Fransızca eğitim veren 2 yeni okul daha açacağız. Vakıf olarak, ümmetin derdiyle dertlenmiş gençler yetişmesini istiyoruz."

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu ise yeniden yapılanma süreci kapsamında 10 ilde bölge toplantıları düzenleyerek il ve ilçe müftülerini, vakıf görevlilerini bilgilendirdiklerini vurguladı.

Yeniden yapılanma süreciyle vakfın Türkiye genelinde 995 şubeye ulaştığını belirten Palakoğlu "40. yıl vesilesiyle de bazı etkinlikleri yine sizlerle organize edeceğiz. TDV, 40. yılında hem ülkemizde hem de 7 kıtada 100'ü aşkın ülkede yeryüzünde iyiliğin egemen olabilmesi için çalışıyor, bundan sonra da hizmetine devam edecek" diye konuştu.

İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran da Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV'nin resmiyette ayrı gibi görünse de hizmetleri beraber yürüttüğünü belirterek, bu çatı altında hizmet etmekten iftihar duyduklarını söyledi.

Programda TDV Şubeler Koordinatörü Yavuz Kocamış ve Kadın Aile ve Gençlik Merkezi Müdürü Hicret Toprak, yeniden yapılanma süreciyle ilgili sunum yaptı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)