adscode
adscode

TED Rönesans Koleji 2014 - 2015 Öğretim Yılında Faaliyete Geçiyor

Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji, 2014-2015 eğitim öğretim yılında İstanbul Küçükyalı’da faaliyete geçecek. Rönesans Eğitim…

TED Rönesans Koleji 2014 - 2015 Öğretim Yılında Faaliyete Geçiyor
Vakıf ve Dernekler
Rönesans Eğitim Vakfı’nın “nitelikli ve eğitimli yeni nesiller yetiştirmek” amacı ışığında kurulan TED Rönesans Koleji, 89 yıllık köklü bir kurum olan Türk Eğitim Derneği’nin temel ilkeleri, vizyon ve misyonu ile eğitim geleneğinin İstanbul’daki adresi olacak.

Araştırmacı, yenilikçi eğitim yöntem ve teknikleriyle, öğrencilerine hayat boyu sürecek başarının yolunu açmayı hedefleyen TED Rönesans Koleji, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde, deneyimli Türk ve yabancı öğretmenleriyle eğitim verecek. 2014-2015 yılı için anasınıfından itibaren 6. sınıf dahil öğrenci alacak kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretilecek.

Toplam 20.000 metrekarelik alanda 1.200 öğrenciye eğitim verecek TED Rönesans Koleji, 35 milyon TL yatırımla kuruldu. Okul; 11.804 metrekarelik kapalı alan ve 7.689 metrekarelik açık oyun alanları ile öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi için gerekli tüm olanakları sunacak. TED Rönesans Koleji 300 kişilik çok amaçlı salon, kapalı spor salonu, beden eğitimi salonu, jimnastik ve bale salonları, bireysel müzik odaları, bando ve orkestra odaları, plastik sanatlar atölyesi ve çeşitli kulüp odaları ile çocukların sosyal ve fiziksel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamaları ve kendilerini tanımaları için gerekli tüm olanakları sağlayacak. Açık alanda ise 3 basketbol sahası, tenis kortları, etkinlik alanı, oyun terası ve bahçeler bulunacak.


İlklere imza atan doğa dostu TED Rönesans Koleji… 
 
TED Rönesans Koleji, doğa dostu binasıyla, çevre bilinci yüksek çocuklar yetiştirmeyi hedefliyor. Alan tasarruf, iç mekan kalitesi, sürdürülebilir arazi, ulaşım ve sorumluluk kriterlerindeki başarısıyla “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Sertifikası” (LEED Altın Sertifika) almaya hak kazanan ilk ve tek eğitim kurumu olan TED Rönesans Koleji’ndeki tüm ayrıntılar, öğrencilerin konforunu artırmak ve çevreyi korumak önceliğiyle tasarlandı. 
 
Doğal havalandırmadan maksimum faydalanılarak enerji tasarrufu sağlanan okul içindeki taze hava miktarı, standartlara göre yüzde 30 artırıldı. Kolejin arazisi, yüzde 50 etkinlik alanı, yüzde 20 yeşil alan olacak şekilde planlandı. Zararlı bileşik içermeyen boya ve yapıştırıcılar kullanılan okulda, yaşam alanları gün ışığından maksimum yararlanacak şekilde tasarlandı. 
 
Zeminler insan sağlığına zarar vermeyen (floor score sertifikalı) malzemelerle kaplandı ve kendini yenilemesi uzun yıllar süren Meşe parke yerine, kendini çok kısa sürede yenileyen bambu parke kullanıldı. Kullanılan tüm ahşap ürünler, izinli ve kontrollü kesim yapılan ormanlardan (fsc sertifikalı)  temin edildi. 
 
Öğrenim yapılan alanların tümünde akustik asma tavan yapılarak, ortam sesi kalitesi maksimum düzeye çıkarıldı. Açık renkli çatı malzemeleri kullanılarak, güneş ışınlarının sıcaklığı artırmasına engel olundu. İnşaat aşamasında geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıldı, çıkan atıklar yeniden geri dönüşüme gönderildi. Ozonun tabakasının delinmesine ve küresel ısınmaya sebep olan soğutucu gazlar minimum seviyede kullanıldı.
 
 Giriş sınavı 4 Mayıs 2014’te…

 TED Rönesans Koleji’yle ilgili bilgi almak isteyen veliler, hafta içi her gün ve cumartesi 9:00 – 18:00 saatleri arasında, TED Rönesans Koleji’nin irtibat ofisine gelebiliyor. 444 9 TED (833) numaralı  telefondan bilgi ve randevu alınabiliyor. TED Rönesans Koleji Kurucu Müdürü İpek Ak da öğrenci ve velilerle tanışmak, bilgi alışverişi yapmak amacıyla irtibat ofisinde bulunuyor. 
 
Okulun ana sınıfı, 1, 2 ve 3. sınıflara alacağı öğrenciler için gözlem ve görüşme yoluyla kayıt işlemleri yapılıyor. Anasınıfı gruplarına Nisan 2009 – Eylül 2010 doğumlu öğrenciler, 1. Sınıfa ise Mart 2009 ve öncesi doğumlu öğrenciler başvuruda bulunabiliyorlar.
 
Başvurusu alınan aday öğrenciler TED Okulları Psikolojik Danışma ve Rehberlik uzmanları ve öğretmenleri tarafından gözlem ve görüşme yolu ile okul olgunluğu, dil gelişimi, motor beceriler, dikkat ve algılama düzeyi açısından değerlendirilecekler. 6. sınıfa kadar başvuruların devam ettiği TED Rönesans Koleji’nde 4. ,5. ve 6. sınıflar için giriş sınavı ise 4 Mayıs 2014 günü saat 10:00’da gerçekleşecek. 
 
Türkçe ve Matematik olarak iki temel disiplinde, merkezi olarak uygulanacak sınavda yer alan sorular, Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programlarında yer alan kazanımlar doğrultusunda öğrencilerin edinmesi beklenen becerileri ölçmeye yönelik olacak. Çoktan seçmeli yapılacak sınava başvuruda bulunan öğrenciler, istekleri doğrultusunda sınavın sadece Matematik alanını, İngilizce ya da Türkçe dilinde alabilecekler. 

TED Genel Merkezi Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından değerlendirilecek öğrenci alım sınavı sonuçlarına göre 5. ve 6. Sınıf düzeylerinde başarılı olan bazı öğrencilere ise başarı bursu verilecek. Sınav sonucunda 5. ve 6. sınıf düzeylerinde birinci olan öğrenci  %100 eğitim bursu, 2. olan öğrenci %75 eğitim bursu, 3. olan öğrenci %50 eğitim bursu, 4. olan öğrenci ise %25 eğitim başarı bursu almaya hak kazanacak. 26 Nisan 2014 tarihinden sonra başvuru yapan öğrenciler başarı bursundan yararlanamayacaklar.  

Okul ücretinde peşin ödemelere, kardeşi ile TED Rönesans’a kayıt yaptıran öğrencilere ve TED okullarından mezun olan velilere özel indirimler uygulanıyor. 
 
 
TED Rönesans Koleji kayıt kabul kılavuzuna www.tedronesans.com adresinden ulaşılabiliyor.  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)