adscode
adscode

TED Rönesans Koleji’ne Beyaz Bayrak

Okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler doğrultusunda denetlendikleri proje kapsamında TED Rönesans Koleji, tüm kriterleri başarıyla tamamlayarak “Beyaz Bayrak” almaya hak kazandı.

TED Rönesans Koleji’ne Beyaz Bayrak
Özel Okullar
Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı (REV) tarafından Türk Eğitim Derneği iş birliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji, bir başarıya daha imza attı. TED Rönesans Koleji, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen Beyaz Bayrak Projesi çerçevesinde, Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak denetlendikleri proje kapsamında, 14 Kasım 2014’te başvurusunu gerçekleştiren TED Rönesans Koleji, değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayarak sağlık ve temizliği simgeleyen Beyaz Bayrak ve Sertifika ile ödüllendirildi.

100 ÜZERİNDEN MİNİMUM 90 PUAN GEREKLİ

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen Beyaz bayrak Projesi, okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak denetlenmesini öngörüyor.

Çocukların ruh ve beden sağlığının korunması amacıyla okullara yönelik hijyen kurallarının belirlendiği “Okul Sağlığı Denetleme Formu” doğrultusunda, okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuvarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapılıyor. Bu çerçevede iki bakanlığın yetkililerince denetlenen okullarda, yapılan değerlendirme sonucunda, 90 ve üzerinde puan alan okullara, sağlık ve temizliği simgeleyen Beyaz Bayrak ve Sertifika veriliyor. Bu belge 2 yıl süreyle geçerliliğini korurken, kontroller de bu süre içinde devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, toplum sağlığını koruma ve geliştirme, yaşam kalitesini yükseltme, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış? sağlıklı nesiller yetiştirmenin, kamu kurum ve kuruluşlarının asli görevleri arasında olduğu vurgulanıyor.

Her alanda geleceğin lider vatandaşlarını yetiştirmeyi misyon edinen TED Rönesans Koleji, öğrencilerinin temiz çevre temiz toplum bilincine sahip olmalarını hedefliyor.

Toplumsal çalışmalarının yanı sıra, çevre ve doğaya yönelik çalışmalarıyla da eğitim sektöründe fark yaratan TED Rönesans Koleji, öğrencilerinin hayatlarının her alanında temizliğe önem vermeleri, yaşadıkları mekanların temiz ve sağlıklı olmasına dikkat etmeleri ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmeleri açısından, Beyaz Bayrak Ödülü’nün çok önemli olduğuna inanıyor.


KAYITLAR DEVAM EDİYOR

TED Rönesans Koleji’nde kayıtlar devam ediyor. Kolej’e, 2015-2016 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul, ortaokul 5, 6 ve 7. Sınıf düzeylerinde öğrenci kabul edilecek.

Yabancı Dil Eğitimi

Anasınıfından itibaren 7. sınıf dahil eğitim veren kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. İngilizce dil eğitiminde Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanmış ve TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı uygulanıyor. Çağdaş eğitim sistemine bir yenisini daha ekleyen Kolej, dünya çapında en çok tanınan sertifikalardan biri olan “Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası’nı (IGCSE) da alarak öğrencilerini, dünyanın her yerinde yükseköğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynağa kavuşturdu.

LEED ALTIN SERTİFİKALI İLK ÖZEL OKUL

Türkiye’de, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan LEED Altın Sertifika’yı almaya hak kazanan ilk kolej olan TED Rönesans Koleji’nde tüm ayrıntılar, öğrencilerin konforunu artırmak ve çevreyi korumak önceliğiyle tasarlandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)