adscode
adscode

TED'de Eğitim Geleneğinin Son Halkası : 'TED Üniversitesi'

Günümüzden 84 yıl önce Atatürk tarafından kurulan sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Derneği, üstün nitelikli eğitim geleneğinin son halkası olan TED Üniversitesi’nin tanıtım etkinliğini İstanbul Topaz…

 TED'de Eğitim Geleneğinin Son Halkası : 'TED Üniversitesi'
Üniversite

 

Türk Eğitim Derneği, yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirme amacıyla, Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda çalışmalarını 84 yıldır durmaksızın sürdürerek Türkçe ve yabancı dilde eğitim veren okullar açıyor, maddi durumu yeterli olmayan başarılı çocuklara burs imkânı sağlıyor. Dernek, nitelikli eğitimle özdeşleşen geleneğinin son halkası olan TED Üniversitesi’nin tanıtımını 13 Mart akşamı İstanbul’daki Topaz Restoran’da yaptı.

 

2012-2013 akademik takviminde Ankara’da eğitime başlayacak olan TED Üniversitesi’nin misyonu; her alanda kendine güvenli, uluslararası düzeyde yetkin, etik değerleri önemseyen, çevre bilinci gelişkin, yaratıcı ve çok yönlü, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, bağımsız düşünebilen bireylerin yetiştirilmesi şeklinde tanımlanıyor. TED Üniversitesi, evrensel boyutta insanlığa hizmet edecek düşünsel, bilimsel ve teknolojik bilgi üretimine katkı sağlayacak.   

 

TED Üniversitesi’nin tanıtım gecesine TED Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öktem Vardar ve Fakülte Dekanlarının yanı sıra, İstanbul’da yaşayan TED okulları mezunları ile velileri ve çeşitli sektörlerin önde gelen profesyonellerinden oluşan seçkin bir davetli grubu katıldı. Etkinlikte, ayrıca, saygın bir çatı ve güvenilir işlevsel bir yükseköğretim kurumu olması amaçlanan TED Üniversitesi’nin kuruluş aşamaları katılımcılara aktarıldı.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)