adscode
adscode

'Tek Branşta Ya Hep Beraber,Ya Hiç Birimiz'

Hükümet tarafından atamaları yapılmayan öğretmen adayları Bakırköy'de eylem yaptı. Adaylar, Şubat ayında 40 bin öğretmenin atanması istedi.

 'Tek Branşta Ya Hep Beraber,Ya Hiç Birimiz'
Eğitim

Atamaları yapılamayan öğretmen adayları, Bakırköy Sahil Yolu üzerinde toplandı. Öğretmen adaylarına aileleri de destek verdi. Grup, “Öğretmen yalvarmaz, boğun eğmez, el açmaz, ders verir” yazılı pankartla yürüyüş yaptı. Öğretmenler sık sık “Okuduk okuduk okutamadık, Kurtuluş yok tek branşta ya hep beraber, ha hiç birimiz’, şeklinde slogan attı.

Özgürlük Meydanı’nda kadar yürüyen öğretmen adayları , burada durumlarını anlatan mini skeçler sergiledi. Öğretmen adayları, ücretli olarak öğretmenlik yapanların sigorta primlerinin 20 gün olarak yatırıldığı belirtti.  Basın açıklamasını okuyan Aslıhan Bademci, “Atanmayan öğretmen sayısı 330 bini bulmuşken açık öğretime bile bölümler açılıp formasyon verilerek bu sayıda giderek artırılmakta ve öğretmen niteliği düşürülmektedir. Öğretmenlik sadece bilgi aktarmak değil herşeyiyle öğrenciye rehber olabilmektir. Ataması yapılmayan öğretmen sayılarının daha da büyümemesi adına, ataması yapılmayan 330 bin öğretmen varken Ocak ayında 15 bin öğretmen atamasının değil asıl müjdenin Şubat ayında 40 bin branş öğretmenin atamasının yapılması olduğunu düşünüyoruz” dedi. 4 yıldır atama bekleyen Çağlayan Sertkaya, atamaları yapılmadığı için Bakan Nabi Avcı’nın kendilerinin öğretmen sıfatı taşımadığını söylediğini, bunun da bütün Türkiye’nin ve velilerin gücüne gittiğini belirtti. Sertkaya, “4 yıldır atama bekliyorum ve hep sınırda bekliyorum. Üniversiteyi başarı ile bitirdim. Yıllardır bunun çabasını veriyoruz. Evlenip yuva kurmaya teşvik ediliyor. Ama inanın çok sıkıntılıyız. İçimizde bulunsanız bizi çok iyi anlarsınız. Şubat ayında 15 bin değil, 40 bin atama istiyoruz” dedi.

atanamayan-ogretmenler-2

Başka bir öğretmen adayı Ebru Selam ise  öğretmen açığı bulunmadığının savunulması karşısında her ilde neden üniversite açıldığını sordu. Selam, “5 yıldır atanamadım. Binlerce arkadaşımız var. Biz hatta kendimize bir ülke kurabilecek sayıya ulaştık. 330 bini aştığımızı tahmin ediyoruz. En başta ücretli öğretmen sorunu var. Öğretmen açığı yok deniliyor ama okullarda ücretli öğretmen çalıştırılıyor. Sonra devlet mali duru gerekçe göstererek ücretli öğretmen çalıştırdığını açıklıyor. Eğitim maliyeye feda edilecek bir olgu değil. Madem öğretmen açığı yok her ile neden bir üniversite açılıyor ve bununla övünülüyor. Daha sonra da sokaklarda insanlar ‘bizi atayın’ diye bağırıyor. İşsizler ordusu yaratmak mı istiyorlar? Amaçları nedir? Biz hakkımızı istiyoruz?” diyerek tepkisini dile getirdi. Öğretmenler daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

(Süleyman Kaya – DHA)


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)