adscode
adscode

Tekno müzik tüp bebekleri büyütüyor

Tekno müziğin tüp bebeklerin büyümesine yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Tekno müzik tüp bebekleri büyütüyor
Sağlık
Moskova'daki bir klinikte yapılan deneyde, 758 yumurtanın bulunduğu odada tekno müzik çalındı. Aynı sayıda başka yumurta grubu ise sessiz ortamda bırakıldı. Araştırma sonunda tekno müzik çalınan yumurtaların diğerlerine göre daha fazla büyüme kaydettiği tespit edildi

Tekno müziğin test tüp bebeklerinin büyümesine yardımcı olduğu belirlendi. Moskova'daki Altra-vita IVF Kliniği'nde yapılan deneyde Rus bilim insanları Hollandalı bir tekno DJ'in şarkısını 758 yumurtanın bulunduğu ortamda çaldı. Diğer tarafta aynı sayıda yumurta sessiz bir ortamda bırakıldı. Sonradan yapılan incelemede tekno müzik çalınan yumurtaların diğerlerine göre daha fazla büyüdüğü belirlendi.

Sonuçları Edinburgh'da düzenlenen Fertility 2017 adlı konferansta açıklanan araştırmaya göre 'tekno müzikçi yumurtaların', embriyoya dönüşme ihtimali daha yüksek çıktı. Benzer çalışmalar geçmişte de yapılmıştı. 2013'te İspanyol bilim insanları Madonna, Bach, Metallica ve Mozart'ın parçalarının tüp bebeklerin büyümesine katkıda bulunduğunu belirlemişti.

Oxford Üniversitesi'nden doğum uzmanı Doç. Dr. Dagan Wells, tekno müziğin oluşturduğu titreşimli ortamın embriyonun içine batan sıvıyı karıştırmaya, embriyodan atılan zararlı kimyasalların seyreltilmesine ve önemli besin maddelerinin faydasını arttırmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)