adscode
adscode

'Teknolojik Aygıtlar Kalem ve Defterin Yerini Alamaz'

20. Uluslararası İstanbul Kağıt, Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı'nın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, teknolojik aygıtların benimsenmesinin, kaleme duyulan bağlılığı ortadan kaldırmadığını…

'Teknolojik Aygıtlar Kalem ve Defterin Yerini Alamaz'
Eğitim
20. Uluslararası İstanbul Kağıt, Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı'nın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, teknolojik aygıtların benimsenmesinin, kaleme duyulan bağlılığı ortadan kaldırmadığını vurguladı. Bakan Avcı, "Eğitim teknolojilerini okullarımız, çocuklarımız için ulaşılabilir, yararlanılabilir hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Kırtasiyecilik ve ofis alanında yeniliklerin ve gelişmelerin sergilendiği 20. Uluslararası İstanbul Kağıt Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı, CNR EXPO Yeşilköy'de açıldı.  CNR Sektörel Fuarcılık ve Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TUKİD) iş birliğinde düzenlenen fuarın açılışını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptı. Fuarın açılış törenine Bakan Avcı'nın yan ısıra Gümrük Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Meral Karaslan, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, TUKİD Başkanı İzel Rozental ve CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO'su Cem Şenel de katıldı.

"ÖZELLİKLE DİJİTAL TEKNOLOJİ EĞİTİM, ÖĞRETİM SAHASINA İLİŞTİ"

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı kaleme, deftere, kağıda düşkün biri olarak burada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Doğrusu biraz boynu bükük kaldığına ve hep beraber biraz ihmal ettiğimize inandığım kurşun kalemlerin, stantlarda layık oldukları yeri alıp almadıklarını da çok merak ediyorum. Kırtasiye ve ofis malzemelerinin sektörel büyüklük, ekonomiye ve istihdama katkı bakımından anlamlı bir seviyeye gelmiş olması şüphesiz çok önemli" dedi.

Kırtasiye ve ofis malzemelerinin Türkiye'de üretilmesi ve ihraç edilmesinin kayda değer olduğunu ancak bu ekonomik faaliyet alanındaki ürünlerin, hem Milli Eğitim Bakanı olarak, hem de kişisel olarak kendisini çok yakından ilgilendirdiğini ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Fuardaki ürünlerin önemli bir bölümünün aynı zamanda birer eğitim, öğretim aracı. Ben bir okur yazar olarak kalem ve deftere sizler gibi meftunum. Teknolojik araçlar sayıca arttı. Evet, özellikle dijital teknoloji eğitim, öğretim sahasına ilişti. Eğitim teknolojileri diye bir alan bile ihdas edildi. Hepsini kabul ediyoruz ve eğitim teknolojilerini okullarımız, çocuklarımız için ulaşılabilir, yararlanılabilir hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu arzumuzu aynı zamanda stratejik bir hedef olarak da benimsiyoruz. Ama öğretimin, tedrisatın öncelikle ve daima kağıt, kalem ikilisinin ihtişamlı beraberliğinden doğan zeminde gerçekleştiğine inanıyoruz. Kırtasiye ve ofis malzemesi üreticilerinin burada sergileyeceği ürünlerin temelde kalem ve kağıdın hitap ettiği ihtiyaçları karşıladığı düşüncesindeyim. Neticede kalem ve kağıt mantığının çoğalmasıyla elde edilmiş ürünlerle karşı karşıyayız."

"YERDE BULDUĞU KAĞIDI, ÖPÜP, BAŞINA KOYARAK YÜKSEK BİR YERE KALDIRAN BİR KÜLTÜRÜN MENSUPLARIYIZ"

Bakan Avcı, teknolojik aygıtların benimsenmesinin, kaleme duyulan bağlılığı ortan kaldırmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Eğitim teknolojilerini öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hizmetine sunmalıyız, sunuyoruz. Bundan kaçınmayız, kaçınmamalıyız. Ancak bunu eğitim ve öğretimin kadim geleneklerinden kopmadan yapmalıyız. Öğretimin esasını öğretmen, öğrenci ve sınıf arasında kurulan altın üçgen oluşturur. Etkileşimli tahta, tablet bilgisayar, doküman yazıcı gibi ne kadar araç varsa bu esasa hizmet eder. Bu araçların alacağı rolü de öğretimin esası tayin etmeli, sınırları bu insani yöntemle mütenasip olmalıdır.Teknolojik araçlara duyulan ilgi, onları bir vasıta olmaktan çıkarmamalı, üretici ve satıcılardan sunum ve reklamda, anne, babalardan da kullanımda buna özen göstermelerini bekliyor ve istirham ediyorum. Biz kalem üzerine yemin eden bir inancın inşa ettiği bir medeniyetin çocuklarıyız. Yerde bulduğu kağıdı, öpüp, başına koyarak yüksek bir yere kaldıran bir kültürün mensuplarıyız. Matbaanın olmadığı zamanlarda bırakın şehirlerimizi, köylerimizde bile halk şairlerinin ürettiği şiirleri kaydetmek için defterler hazır olurdu. Kırtasiye üreticilerine, sektör mensuplarına kağıt, kalemin bu topraklarda neye tekabül ettiğini bu açılış vesilesiyle izninizle bir kere daha hatırlatmak istedim. Bu sebeple kırtasiye malzemeleri büyük itinayla üretilmeli, düşük kaliteli ürünlerin elde edilen güveni sarsacağı unutulmamalıdır. Bu çerçevede Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın gösterdiği çabalara da ayrıca çok teşekkür ediyorum."

 Plaket takdiminin ardından yeniden söz alan Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Ben hem teşekkür etmek için tekrar söz aldım. Öncelikle bu inceliğinize çok teşekkür ediyorum. TUKİT'in İzmir'de kurduğu orman için ayrıca teşekkür ediyorum. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak, Türkiye'nin pek çok 'en'iyiz. En büyük kamu kuruluşuyuz, en kalabalık kamu kuruluşuyuz, aynı zamanda en büyük kırtasiye tüketicisiyiz. Sizin en büyük müşteriniz biziz. Dolayısıyla bu fuara özellikli Milli Eğitim Bakanı olarak çok teşekkür ediyorum. Bu değerli plaketi ve armağanlarınızı da mendil ceplerinde dolma kalem taşıyan bütün öğretmenlerimiz adına, rahmete kavuşmuş öğretmenlerime rahmet dileyerek, emekli olmuş öğretmenlerimize sağlık ve huzur içinde uzun yıllar dileyerek ve çalışan öğretmenlerimize de başarılarının artarak devamını dileyerek, onlar adına müsaadenizle alıyorum. Çok teşekkür ediyorum."

Bakan Avcı, daha sonra protokol ile birlikte fuarda bulunan bazı stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

TAŞTAN ÜRETİLEN DEFTERLER

Ambalaj, dekorasyon ürünleri, bant ve yapıştırıcılar, bilgisayar, fotokopi, yazıcı, faks, baskı makine ile yan ürünleri, çizim ve taslak ürünleri, taştan üretilen defterler, ajanda, not defteri, albüm, fihrist, takvimler, dosyalama ürünleri, eğitici yayın ve materyaller, evrak imha ve kağıt kesme makineleri gibi kırtasiyecilik sektöründeki en son yenilik ve teknolojilerin sergileneceği fuar, 13 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)