adscode
adscode

Teknolojik İşbirliği Çağrısı

2. İleri Teknolojiler Çalıştayı’na ev sahipliği yapan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Şenay Yalçın, ortak projelerin üretimi için konuk meslektaşlarına çağrı yaparak “İmkan ve deneyimlerimizi paylaşalım”…

Teknolojik İşbirliği Çağrısı
Üniversite

Bahçeşehir Üniversitesi’nin organize ettiği, METGEM (Bahçeşehir Üniversitesi Mesleki veTeknik Eğitimi Geliştirme Merkezi) öncülüğünde gerçekleştirilen çalıştayda, dünyada ve ülkemizde teknolojik alandaki son gelişmeler tartışıldı. Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın konuk rektörlere bir çağrıda bulunarak “Özgün proje ve patentli ürünler yapma peşindeyiz. Konuk rektör arkadaşlarıma bir önerim var, gelin güç birliği yapalım, ortak projeler üretelim,  imkanlarımızı  paylaşalım, deneyimlerimizi birbirimize aktaralım” dedi. Çeşitli üniversitelerden rektörler, akademisyenler, bilim insanları ve öğrencilerin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasında söz alan Bahçeşehir Üniversitesi Çalıştay Başkanı Prof. Dr. Oktay  Alnıak ve Bahçeşehir Üniversitesi MYO Müdürü Azize Gökmen, çalıştaya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Katılımcı üniversite rektörleri de düzenlenen panellerde  yeni teknolojik trendlerden ve bunların etkilerinden bahsetti ve araştırmacı yüksek eğitim kurumları olarak ortak tercihlerinin her zaman sürdürülebilir, verimli ve çevre dostu enerjiler olduğunu belirttiler.

‘Yükselen değer girişimcilik’

Panelde  konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın “ Biz bu işe gönül koyduk, üniversite olarak yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir” dedi. Yalçın sözlerine şöyle devam  etti: Dünya  genelinde teknoloji ve bilgi akışı çok büyük bir hızla ilerliyor. Budurum, teknolojinin verimli kullanımını giderek daha önemli hale getiriyor. Burada en önemli husus, teknolojinin bir amaç değil, araç olduğunun bilinmesi gerektiğidir. Eskiden ülkelerin gücü yüz ölçümleriyle, nüfuslarıyla, doğal kaynaklarıyla ya da ordularının gücüyle değerlendirilirken şimdi ülkelerin gücü, yetiştirdikleri yaratıcı beyinlerle ve ürettikleri katma değeri yüksek olan teknolojilerle ölçülüyor. Yükselen değerler var. Bu değerlerden biri üzerinde ısrarla duruyoruz: Teknoloji  ile desteklenmiş girişimcilik. Gençlerimizin bu yolda yönlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. İyi eğitilmiş, Ar-Ge yapabilen, yaratıcı insankaynaklarına ihtiyacımız var. Özgün proje ve patentli ürünler yapma peşindeyiz. Konuk rektör arkadaşlarıma bir önerim var, gelin güç birliği yapalım, ortak projeler üretelim, imkanlarımızı paylaşalım, deneyimlerimizi birbirimize aktaralım.

star


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)