adscode
adscode

Telafi Eğitimi Kimin İçin?

Eğitimin telafisi olur mu? Zorunlu haller dışında olmaması gerekir. Kar, kış oldu, okullar uzun süre kapandı, elbette o eksik süre tamamlanmalı. Yasalar da zaten böyle diyor. Peki ya, normal eğitimin…

Telafi Eğitimi Kimin İçin?
Günün Yazısı
Herkes sanır ki, telafi dersler, öğrenciler için yapılıyor. Eksik olanlar, eksik derslerini tamamlasın, diğerlerine yetişsin diye!.
Bir grup öğretmen arkadaş aradı. Kızgın mı, kızgınlardı. Nedenini sordum. Her dersin telafisi var, Bilişim derslerinin yok dediler. Ne güzel işte, en başarılı olan sizsiniz ki, telafi eğitimine gerek duyulmuyor, sevinmeniz gerekir dedim. Cevap çok şaşırtıcıydı. "Ama herkese sağlanan ekonomik destek bize sağlanmıyor" dedi.
İşte o noktada şu sorular dillendiriliyor?
Acaba telafi dersler özellikle, ek kazanç sağlamak için mi, konuluyor ya da öğrenciler özellikle mi geri bırakılıyor?
Elbette böyle bir şeyin olmaması hatta akıldan bile geçirilememesi gerekir.
Ama insanların ağzı torba değil ki bağlayasınız.
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali, konuşuluyorsa, üzerine de gidilmelidir.
MEB, ille de öğretmene bir maaş desteği sağlıyorsa, böylesi dolambaçlı ve yorucu yollara gerek yok, öğretmen maaşlarına, performanslarına göre ya da adil olması açısından hepsine ek ya da telafi ders oranında bir zam yapsın ya da bunun bir ticarete dönüşmesinin önünü kessin.

Hiç bir öğretmen, öğrencilerini birbirinden ayırmaz. Eksiği olanı da, zaten ne yapar eder kontrolü altına alır ve diğerlerine yetiştirir. İçlerinde istisnalar yok mu, elbette vardı ama hangi meslekte yok ki!..

İşte bu yüzden, tıpkı kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmen uygulamasının kaldırılması gibi gerçek ders, ek ders, telafi ders gibi ayrımların da ortadan kaldırılması gerekir.

Eğitim, eğitimdir ve onu sulandırmamak gerekir...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)