adscode
adscode

Televizyon Çocuklarda Gelişim Bozukluğu Sebebi Olabilir

Televizyon karşısında fazla zaman geçiren çocukların bel çevresinin genişlediği belirlendi.

Televizyon Çocuklarda Gelişim Bozukluğu Sebebi Olabilir
Anaokulu
Kanada'daki Montreal Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, 2 ila 4 yaşındaki çocukların bel çevresinin 10 yaşına kadar, haftada televizyon karşısında fazladan geçirilen her saat için yarım milimetre genişlediğini ve bu çocukların kaslarının zayıflamasına yol açabileceğini gösterdi.
Araştırma, aynı yaş grubundaki çocukların yüzde 15'inin haftada 18 saatten fazla televizyon karşısında kaldığını ve araştırmaya katılan çocukların 10 yaşına geldiğinde televizyon izleme alışkanları nedeniyle bel çevrelerinin 7,6 milimetre kalınlaşabileceğini ortaya koydu. 2 YAŞ ÜSTÜNDEKİ ÇOCUKLARA 2 SAAT SINIRLAMASI  Haftada 1 saat fazla televizyon karşısında kalan çocuklarda, zıplama mesafesinin de 0,36 santimetre azaldığı da görüldü. Araştırmada 1314 çocuğun televizyon seyretme alışkanlıkları incelendi.
Araştırmacılar, 4 yaşındaki çocukların haftada ortalama 8,8 saat televizyon seyrettiklerini ve bu rakamın 2 yıl içinde 14,8 saate çıkabileceğini belirtti.
Uzmanlar, 2 yaş üzerindeki çocukların günde 2 saatten fazla televizyon seyretmemesini öneriyor. Araştırma, "BioMed Central" dergisinde yayımlandı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)