adscode
adscode

Temel Bilimlerde Okumak İsteyenlere Burs Müjdesi

Temel Bilimlerde Okumak İsteyenlere Burs Müjdesi
Burslar

 
            Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, 29 Nisan 2015 tarihinde TÜBİTAK Başkan Vekili  Prof. Dr. Mehmet Çelik’i ziyaret etmiş ve Yükseköğretim Kurulunun temel bilim programlarının güçlendirilmesi kapsamında yapmış oldukları çalışmalara katkı sağlanması amacıyla, TÜBİTAK tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda MF puan türünde ilk 10.000 (on bin) kişi arasında yer alan öğrencilere verilen burs politikasının genişletilerek ilk 20.000’e (yirmi bin) çıkarılmasını teklif etmiştir.
 
            08 Mayıs 2015 tarihinde yapılan TÜBİTAK Bilim Kurulu Toplantısında YÖK Başkanı Saraç’ın sayının artırılması önerisi kabul edilmiş, hatta 20.000 (yirmi bin) teklifinin de ötesine gidilerek sıralamada ilk 25.000 (yirmibeş bin) de yer alan öğrencilere burs verilmesi kararı alınmıştır.
 
            Böylelikle TÜBİTAK tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda MF puan türünde ilk 25.000 (yirmibeş bin) kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine her ay burs verilecektir.
 
            MF puan türünde ilk 5000 kişi arasında yer alarak, matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2000 (iki bin) lira; 5001 ile 10.000 kişi arasında yer alarak yerleşen öğrencilere aylık 1500 (bin beşyüz) lira; 10.001 ile 20.000 kişi arasında yer alarak yerleşen öğrencilere aylık 1000 (bin) lira ve 20.001 ile 25.000 kişi arasında yer alarak  yerleşen öğrencilere ise aylık 750 (yediyüz elli) lira burs verilecektir.
           
            YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç; temel bilimlerin güçlendirilmesi ve teşvik edilmesi çalışmalarına TÜBİTAK’ın yapmış olduğu bu katkıdan dolayı başta TÜBİTAK Başkan Vekili  Prof. Dr. Sayın Mehmet Çelik olmak üzere bütün TÜBİTAK Bilim Kurulu üyelerine, ayrıca bakan olduğu günden itibaren bu konuyu önemsemiş ve desteklemiş olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık'a Yükseköğretim Kurulu, akademi camiası ve bu burslardan yararlanacak öğrencilerimiz adına teşekkür etmektedir. Bu adım, temel bilimlerin güçlendirilmesine yönelik faaliyetler için önemli bir merhaledir. Bu istikamette yeni istihdam imkânları oluşturmak da dâhil başka adımlar da atılacaktır.
 
Kamuoyuna duyurulur.
 
                                                           
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)