adscode
adscode

Temel liseliye 26 saat yüz yüze eğitim!

Dershaneden dönüşen Temel Liselerde 26 saat ortak ders yüz yüze, 4 saat ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

Temel liseliye 26 saat yüz yüze eğitim!
Eğitim
Dershanelerin kapatılmasıyla açılacak olan Özel Temel Liselerin uygulayacağı haftalık ders çizelgesinin ayrıntıları netleşti. Bu okullara kayıt olacak öğrencilere 9, 10, 11 ve 12'inci sınıflarda tıpkı diğer liselerde olduğu gibi haftalık 35 saat ders verilecek. Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, İnkılap Tarihi, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe, Birinci Yabancı Dil ve Görsel Sanatlar derslerini öğrenciler yüz yüze eğitim alacak.

Yüz yüze eğitim yoluyla 9. Sınıfta 26 saat ortak ders alacak olan öğrenciler, 4 saat de uzaktan eğitim görecek. Ayrıca bu öğrencilere 4 ders saati de seçmeli ders tercih hakkı tanınacak. Çizelge kapsamında öğrenciler haftada 1 ders de rehberlik ve yönlendirme dersi alacak. Öğrenciler 10 ve 11. sınıfta 2 saat ve 12. sınıfta ise 3 ders saatini uzaktan eğitim yoluyla alacak.

Bu liselerde okuyan öğrencilerin diğer liselerde olduğu gibi ilerleyen sınıflarda aldıkları ortak ders sayıları düşecek ve aldıkları seçmeli ders sayıları artacak. 10. sınıfta öğrenciler toplamda 27 saat ortak ders alacak ve 7 saat ise seçmeli ders tercihinde bulunacak. Öğrenciler 11. sınıfta 15 saat ortak derse tabi olacaklar ve geri kalan 19 saati ise seçmeli ders kapsamında alacak. 12. sınıfta ise seçmeli ders sayısı 22 olacak. İsteyen kurumlarda haftalık 10 ders saatine kadar; sanat etkinlikleri, sportif çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinlikler uygulanabilecek.Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)