adscode
adscode

Temizlik yaptığı okulda öğrenci oldu

Miyaser Yıldırım, (52) hizmetli olarak işe başladığı okulda iki ayda okuma yazma öğrendi. Altı çocuk annesi Yıldırım, yüzlerce öğrencinin önünde ilk karnesini ve iftihar belgesini aldı. Yıldırım'ın en…

Temizlik yaptığı okulda öğrenci oldu
Eğitim
İzmir'in Menemen ilçesindeki bir ortaokulda hizmetli olarak işe başlayan 52 yaşındaki Miyaser Yıldırım, öğrenmenin yaşı olmadığını herkese gösterdi. Okuma-yazma bilmeyen, harfleri bile tanımayan Yıldırım, iki ayda okuma-yazmayı öğrendi. Okul müdürü, başarısını ödüllendirerek, altı çocuk annesi Yıldırım'a, yüzlerce Öğrencinin önünde ilk karnesini ve iftihar belgesini verdi.

Miyaser Yıldırım, hayatı boyunca okula gitmedi. Çok istemesine rağmen okuma-yazmayı da öğrenemedi. Eğitim-öğretim yılının başında Bülent Okan Ortaokulu'nda hizmetli olarak işe başlayan Yıldırım'ın, sınıflarda torunları yaşındaki çocukları okuyup yazarken gördüğünde öğrenme isteği daha da arttı. Öğretmenlere bu isteğini ilettiğinde, “Seve seve öğretiriz.” cevabı aldı. Okul Müdürü İmdat Akçam ve öğretmen Cemile Aslıhan, her gün okuma-yazma dersi vermeye başladı. 52 yaşındaki kadın, iki ay gibi kısa sürede önce harfleri, ardından da birleştirerek okumayı söktü. Geçen hafta cuma günü de okulun yüzlerce öğrencisinin karşısında, başarısının belgesi olan sembolik karne ve iftihar belgesini Müdür Akçam'dan aldı.

‘EN BÜYÜK İSTEĞİM, GAZETE KİTAP OKUMAK'

Hayatı boyunca hiç okula gitmediğini, okuma yazma bilmediği için bir yere gidip gelirken büyük sıkıntı yaşadığını anlatan Miyaser Yıldırım, “Otobüs ve minibüslerin üzerindeki yazıları okuyamadığım için birilerine sormam gerekiyordu. Bazen şaşırıp yanlış yerlere gidiyordum. Dışarıya çıktığımda, başkalarına bağımlı bir hayatım vardı. Artık istediğim yere tek başıma gidebiliyorum.” dedi. Hizmetli olarak işe başladığı okuldaki öğretmenlerin, okuma-yazma bilmediğini öğrenince, “Biz 13-14 öğretmeniz. Sana okuma-yazmayı öğretmezsek yazıklar olsun.” diyerek kendisine ders vermeye başladıklarını anlatan Yıldırım, “Dersler sonunda yavaş yavaş harfleri sökmeye, birleştirmeye başladım. Artık televizyon izlerken geçen alt yazıları okuyorum.” dedi. İkinci dönem, okumasını akıcı hale getirerek gazete, kitap okumaya başlayacağını ifade etti. Yıldırım, yıllar sonra kendisinin okuma-yazma öğrenmesi için çaba gösteren okul müdürü ve öğretmenlerine çok teşekkür etti.

Zaman

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)