adscode
adscode

'TEOG 2. Oturumda Sorular Ölçücü, Seçici ve Net'

28 yıldır öğrencileri akademik başarıya ulaştıran Sevinç Dershanesi’nin eğitim uzmanları, TEOG sınavının ikinci oturumunu değerlendirdi:

'TEOG 2. Oturumda Sorular Ölçücü, Seçici ve Net'
Sınavlar
FEN VE TEKNOLOJİ

2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılı 1. TEOG sınavı Fen Bilimleri dersinden çıkan sorular, bir önceki yıla göre daha seçici sorulardan oluşmuştur. MEB’in sınırladığı kazanımları sorgulayan, dilinin geçen yıla göre daha net ve anlaşılır olduğu bir sınavdır. Sorularda öğrencilerin bilgi ve bilgiyi yorumlama gücü ile deneysel verileri değerlendirme becerileri ölçülmüştür.

“Hücre Bölünmesi ve Kalıtım” ünitesinden 8, “Kaldırma Kuvveti” ünitesinden 12 soru sorulmuştur. Sınavda çoğunlukla orta zorlukta sorular bulunmakla birlikte, kolay ve zor sorulara da yer verilmiştir. Özellikle A kitapçığı 9. soru öğrencileri etkileyici nitelikte bir sorudur.

T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK

2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılı 1. TEOG sınavı T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi müfredata uygun soruların yer aldığı sınavda sorular öğrencinin bilgi, kavrama ve yorumlama gücünü ölçmeye yönelik olarak hazırlanmıştır. “Milli Uyanış” ünitesinden sınava dâhil olan diğer ünitelere göre daha fazla soru sorulmuştur. 

Konuya hâkim olan ve bilgi ile yorum gücünü birleştirebilen öğrencilerin rahatlıkla yanıtlayabileceği soruların yer aldığı bir sınavdır.

YABANCI DİL

27 Kasım 2014 tarihinde yapılan 1. TEOG İngilizce sınav soruları Sevinç Dershaneleri İngilizce deneme sınavında sorulan sorularla örtüştüğü görülmüştür. Sorular ilk 4 ünitede işlenen konulardan oluşmuştur. Soruların dağılımında 10 soru karşılıklı konuşma-diyalog, 2 soru verilen metinden ve cümleden doğru resmi bulma, 1 soru ifadelere uyan başlığı bulma, 1 soru verilen diyalogda doğru ifadeyi bulma, 3 soru verilen bilgilerden doğru cevabı bulma ve 3 soru da verilen metne göre doğru cevabı bulma sorularından oluşmuştur. 1. TEOG İngilizce soruları öğrencilerin anlama, kelime bilgisi, karşılıklı konuşma bilgisi, gramer ve metinden anlama bilgilerini ölçmüştür. İngilizce soruları ölçücü, zorluk derecelerin dağılımı uygun ve işlenen konuları içeren sorulardan oluşmuştur.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)