adscode
adscode

TEOG Kontenjanları ve YEP Puanları 2014

MEB 4 Temmuz’da TEOG tercihleri için esas kontenjan tablolarını yayınlamasının ardından 7 Temmuz’da 8. sınıflar için Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ilan edecek.

TEOG Kontenjanları ve YEP Puanları 2014
Sınavlar

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavına 1 milyon 270 bin 8. sınıf öğrencisi katıldı. Kılavuzun da yayınlanmasıyla tercihlerin esas kontenjan tablolarının 4 Temmuz’da açıklanacağı belli oldu.

Ardından 7 Temmuz’da da Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) açıklanacak. Öğrencilerin tercih işlemleri 31 Temmuz-8 Ağustos arasında yapılabilecek ve 22 Ağustos’ta yerleştirme sonuçları da ilan edilecek.

Kesin kayıtların alınmasıyla öğrenciler ortaöğretime adım atmış olacak.

YEP’E GÖRE YERLEŞTİRME YAPILACAK
Bugün’ün yaptığı habere göre, Anadolu, Anadolu İmam Hatip, Çok Programlı Anadolu, Fen, Mesleki ve Teknik Anadolu, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine öğrenciler YEP’e göre alınacak. Ayrıca Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan özel okullar da YEP’e göre alım işlemi yürütecek. Açık öğretimden ortaokul hayatını sürdürmüş öğrenciler de YEP’e göre kayıt-kabul şartlarını taşımaları halinde tercihlerini MEB’in sitesinden yayınlanan Yerleştirme İşlemi Tercih Tablosunu doldurarak yapabilecek. Öğrencilerin tercihleri için son gün 7 Ağustos. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne Yerleştirme İşlemi Tercih Formunun 7 Ağustos mesai bitimine kadar APS ya da APS gibi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekli. 7 Ağustos tarihinden sonra yapılan gönderimler dikkate alınmayacak.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)