adscode
adscode

TEOG mağduriyeti: 420-430 puanlı çocuklar açıkta kaldılar

Bir öğretmenin yazısıyla TEOG mağduriyeti...

TEOG mağduriyeti: 420-430 puanlı çocuklar açıkta kaldılar
Sınavlar
"Özel bir eğitim kurumunda öğretmen olarak çalışmaktayım. Çocuklarla birlikte bir sene boyunca TEOG sınavına hazırlandık. Öğrencilerimiz sene boyunca birçok aktiviteden, ailelerinden, internetten, sosyal yaşamdan feragat etti. Çocukluktan ergenliğe geçiş dönemininde etkisiyle bir sürü farklı sıkıntı ile uğraştık. Hayatlarının en güzel çağlarında çocukları teste, kitaba, soru çözmeye muhtaç bir şekilde yaşamaya ittik. Sınavın özellikle hiçbir seçiciliğinin olmamasının ya da kolay olmasının etkisiyle %21'lik dilimin altında puan olan birçok öğrenci mağduriyet yaşadı. Size birkaç örnek vereyim:


%22'lik dilimde olan öğrencim %23-24-26-27-30'luk tercihleri olmasına rağmen %32'lik bir okula yerleşti.

%30'luk dilimde olan öğrencimiz %30-31-33-35-36-41'lik tercihleri olmasına rağmen açıkta kaldı.

%25'lik dilimde olan öğrencimiz %30-32'lik okullara yerleşemedi.


Bu mağduriyeti yaşayan birçok öğrenci var. Zaten sınav sonuçları açıklandığında yüksek puan alıp dilimlerinin düşük olduğunu gören öğrenciler büyük şok yaşamıştı. Her dilimde 11300 öğrenci olması gerekirken %22 ve %40 arasındaki dilime kaçar öğrenci yerleşti de bu çocuklar %10 daha aşağıdaki dilime giremediler. %10 aşağı dilim demek kaba bir hesapla 10*11300=113000 öğrenci demek. Öğrenci geçen seneye göre 113000 kişi daha başarısız okula yerleşememiş demek.

İstanbul ilinde %22'ilk dilimden itibaren ben illa anadolu lisesi okuyacağım meslek lisesine gitmem deyip evine çok çok uzaktaki anadolu liselerini bile yazıp mağduriyet yaşayan öğrencilerimizin suçu neydi. (Bu mağduriyeti ben illa anadolu lisesine gideceğim deyip tercihleri arasına meslek lisesi yerleştirmeyen öğrencilerimiz yaşadı. Ama ne olursa olsun bir öğrencinin %10 daha başarısız okula yerleşememesi bu sınavın ve sistemin tamamen çöktüğünün göstergesidir.) 420-430 puanlı çocuklar açıkta kaldılar. Biz bu öğrencilerimizin sesi olamayız ama siz olabilirsiniz. Bu mağduriyet nasıl giderilecek. Bakanlık bu konuda neler yapacak. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)