adscode
adscode

TEOG Mağduru Öğrenci Velileri Çözüm Bekliyor

TEOG Mağduru Öğrenci Velileri Yazıyor;

TEOG Mağduru Öğrenci Velileri Çözüm Bekliyor
MEB

''Sayın GÜÇLÜ..!
Öncelikle Yazılarınız, ve ülkemizdeki kaotik eğitim sistemindeki acemilik; skandal, ve adaletsizliğe olan duyarlılığınız için size bir grup veli ve öğretmen arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.. evet en yakın zamanda MEB tarafından ilk kez uygulamaya konulan TEOG faciasını yaşadık ülke olarak. Ancak ülkemizin önemli eğitim kurumlarına bağlı zümre başkanı öğretmenler, sosyal medya veya yerel medya kanalıyla bu sınavdaki bir çok sorunun hatalı olduğunu anlatmaya çalışmıştır. Ne yazık ki bu mağduriyete ses veren duyarlı bir medyamızın olmamasıyla birlikte MEB camiasıda hala yapması gereken (kayıtsız şartsız İPTAL) görevi yerine getirmemiştir.
Hükümetin veya bakanlığın yapması gereken tek erdem, yanlışını kabul edip gerekli geri adımı atması ve bu örnek davranışla gençlerin ve eğitim camiasının gözünde böylece güven kazanması gerekir. Emin olun eğer tevazu gösterip hatayı kabul edip, iptal olayını gerçekleştirirse bu gençlerimize hakkı olan hakkı vermekle kalmayıp onlara ne kadar adil bir devlet yönetimi anlayışımızı göstermiş olacak. Aynı zamanda bilimsel olarak hatalı olduğu ispata hazır, bu sorularla alakalı sınava giren başarı düzeyi üstün çocuklarla görüştüğümüzde,; kat-iyetle aynı soru onlarca defa karşımıza çıksa, ve cevaplar bu şekilde tutarsız ve yetersiz olsa vereceğimiz cevap olmadığı için sallayarak cevap vermek olacaktır cevabıyla karşı karşıyayız.. ancak matematikteki kartonlu soru gibi doğru ve en doğru mantığı ile sorulması gereken ve cevabının en doğrusu olan 12 cevabı olması gereken sorularda var.. ve utanç verici gerçek şu ki: dünyayı güldürecek bir talihsizlikle karşı karşıya olan ülkemizin eğitim yetkilileri buna 6 cevabı doğrusudur diye yanıtlayınca çocuklar adına olduğu  kadar ülkemiz adınada hüsrana uğradık.
Sayın GÜÇLÜ duyarlılığınızın devamı ve daha bu yaştaki çocuklarımıza öfke ile de olsa anarşizme ve sahtekarlığa sürükleyen bu amansız olay için lütfen kaleminizi ve sesinizi en yetkili yerlere ulaştırın ve bu haksızlık karşısında susan medyanın diğer kuruluşlarınıda duyarlı olamay davet edin…sınavın iptali için yolladığımız soru itiraz dilekçelerine yazılı cevap sonrası hukuki yollara başvuracağımız konusundada kararlıyız. Gerekirse ayıpların en ayıbı bu sorunu hukuki çerçevede sınırların ötesine taşıyacağımızı bilsinler.. bu ülkede duyarlı basın ve duyarlı insanların varlığını unutmasınlar. Kolay kazınılmayan bu topraklar 3 kişilik adaletsiz idarecinin haksızlığının karşısında bertaraf edilmeyecektir.Eğitim camiamız, bilimsel anlamda geriletme çabası içerisinde olan bir takım karanlık odakların yemi olmayacaktır. Gerikirse kalemimiz,  gerekirse hukuki mücadelemiz ve daha sonrası için ne gerekirse yapacağımızı bilsinler.
Bu konudaki duyarlılığınızı görüyoruz, sürekli yazılarınızı takip ediyoruz,  sesimiz olduğunuz için size çok teşekkür ederiz. Bu konuda nasıl bir yol takip etmeliyiz yada daha net bir sonuca ulaşmak için ne yapmamız gerekli? Sizden cevap bekliyoruz.''
                        
TEOG MAĞDURU ÖĞRENCİ VELİLERİ

Bir Annenin TEOG Feryadı

Tartışmalı Matematik Sorusuna İptal Dilekçesi

'Bu Sorulara Kim Cevap Verecek?'


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)