adscode
adscode

TEOG Sınavına Veliler Nasıl Hazırlanmalı?

TEOG süreci öğrencileri olduğu kadar velileri de içine alan, yoğun tempo nedeniyle birçok evde çatışmaları körükleyen bir süreç. Sınav tarihi yaklaştıkça, geriye kalan sürenin kullanımına yönelik sorular…

TEOG Sınavına Veliler Nasıl Hazırlanmalı?
Sınavlar
24 - 25 Kasım 2015 tarihinde yapılan  TEOG sınavına 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katılmıştı. TEOG ikinci dönem ortak sınavları  27 ve 28 Nisan 2016’da, mazeret sınavları ise 14 ve 15 Mayıs

2016’da yapılacak. Peki, veliler TEOG’a yaklaşık 1 ay kala neler yapacak?

MEF Okulları Psikolojik Danışmanı Özlem Sendan,  TEOG’a hazırlanan öğrenci velilerinin şu anda gündeminde olan ve sıkça dile getirilen soruları cevapladı. 



 “Şu ana kadar fazla çalışmadı. Süre bu kadar azken nasıl çalışmalı?”
Bu durumda olan öğrencinin çalışma alanını daraltması gerekmektedir. Çalışma alanı daraltılırken ders sınırlamasının yanı sıra konu sınırlaması da yapılması puan artışında etkili olacaktır. Konu sınırlandırması yapılırken deneme  sınavı sonuç karnelerindeki analizlerden, kazanım yüzdelerinden ve öğretmen görüşlerinden yararlanılabilir.
 
“Konuları nerdeyse bitirdi, şimdi neler yapmalı?
Bu durumda olan öğrenci; sınav haftasına kadar, genel tarama testleriyle konularda eksik kalan yönlerini ortaya çıkarıp  bu eksikleri giderecek konu tekrarları yapmalıdır.
 
“Günde kaç saat çalışmalı, kaç soru çözmeli, ne sıklıkla deneme sınavına girmeli?”
Öğrencinin ders çalışacağı süre ve çözeceği test sayısının bir standartı yoktur. Sınav yaklaştıkça öğrenciler, içinde bulundukları tempoyu kademeli olarak artırmalıdır. Ancak çalışma süresi ve soru sayısı belirlenirken öğrencinin var olan çalışma alışkanlıkları göz önünde bulundurulmalı, gerçekçi ve etkin bir planlama yapılmalıdır. Bu konuda okul rehber öğretmeni ve ders öğretmenlerinden destek almak sağlıklı bir yönlendirme için  gereklidir.
Konuları bitiren ya da bitirmek üzere olan bir öğrenci, ev ortamında haftada 4-5 deneme sınavı çözebilir.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)