adscode
adscode

TEOG Sınavında Son Dönemeç

Milyonlarca öğrencinin 26 -27 Kasım’da gireceği TEOG sınavına sayılı günler kala hem öğrencileri hem de aileleri sınav heyecanı sardı.

TEOG Sınavında Son Dönemeç
Sınavlar
Geçen Eylül ayında açıklanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İnkılap Tarihi derslerinin sorumlu olunduğu ünitelerdeki değişiklik de bu heyecanı artırdı. 

Peki, sınava bu kadar kısıtlı bir zaman kala nasıl bir ders çalışma programı izlenmeli? Koray Varol Akademi Kurucusu, Eğitmen Koray Varol, sınırlı zamanda eksikliklerin nasıl giderileceğini anlattı…

17 Kasım 2014, İstanbul;

2014 – 2015 Eğitim Yılı’nın ilk Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş - TEOG sınavı 26 -27 Kasım’da düzenleniyor. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de milyonlarca öğrenciyi şimdiden sınav heyecanı sardı.

TEOG sınavında ter dökmeye hazırlanan öğrenciler, sınava sayılı günler kala sınav hazırlıklarını da arttırdı. Eksik konuları olan öğrenciler hem konu eksikliğinin getirdiği stres hem de yaklaşan tarih nedeniyle TEOG’a daha çok asılmaya başladı. Tüm bu süreçte geçen Eylül ayında açıklanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İnkılap Tarihi derslerindeki ünite değişiklikleri de bu sınav heyecanını katladı.

Yaklaşan sınav nedeniyle hem velilerin hem de öğrencilerin daha odaklı çalışmaya başladığını anlatan Koray Varol Akademi Kurucusu, Eğitmen Koray Varol, kısıtlı zamana karşın, stres yapmadan eksikliklerin planlı bir şekilde giderilebileceğini anlatıyor.

Deneme sınavlarının öğrencilerin ünite eksikliklerini tespit etmek için çok değerli olduğunu vurgulayan Varol, “Deneme sınavı öğrencinin hem sınava odaklanmasını hem de eksikliklerini fark etmesini sağlar. Velilerin çocuklarına evde deneme testi uygulamaları yaptırması, eksiklerini daha net görmelerini sağlar. TEOG sınavının bu ilk ayağının konuları çok geniş olmadığı için aileler denemeler sayesinde eksiklikleri rahat bir şekilde tespit edebilirler. Görülen eksiklere yönelik onarıcı bir çalışma planı yapılması başarı şansını yükseltir. TEOG’da her sınav 20 sorudan oluşuyor. Tanınan zaman ise 40 dakika. Bu nedenle evde test çözerken bu ritme de dikkat etmek gerekiyor” dedi.

Sınav sonucuna değil, sorulara odaklanmanın da önemine dikkat çeken Varol, “Bazen öğrenciler sınavın sonucunu düşünmekten sınava odaklanamıyor. Bu nedenle ailelerin çocuğu sonuca değil, soru çözmeye teşvik etmesi başarıya daha çok katkı sağlıyor. Öğrenciye özgüven arttırıcı konuşmalar yapılması ve gerçekçi olarak eksiklerin üzerine gidilmesi önemli” dedi.

Yardımcı kitaplar en büyük destek…
Öğrenciler için sınava hazırlık sürecinde değerli bir kaynak olan yardımcı test kitaplarının da bu süreçte ailelere çok yardımcı olacağını anlatan Koray Varol, “Koray Varol Akademi Yayınları olarak deneme kitaplarını deneyimli bir eğitim kadrosu eşliğinde hazırlıyoruz. TEOG sınavları Kasım ve Nisan ayında olmak üzere 12 ayrı sınavdan oluşuyor. Bu nedenle test kitaplarının müfredatı bu 12 sınavın yapılış sırası ile eş zamanlı olmalı. Biz Koray Varol Akademi Yayınları olarak yardımcı ders kitaplarımızı hazırlarken en çok bu noktaya dikkat ettik. Koray Varol Akademi Yayınları’nın TEOG denemeleri 12 ayrı kitapçık seklinde olup, Kasım ve Nisan ayındaki sınavlar için altı ders bazında hazırlandı. Her kitap dizisi yalnızca o sınav konularını kapsıyor. Böylelikle öğrenciler, konu eksiği ya da fazlası problemi yaşamadan sadece o sınava odaklı çalışabiliyor” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)