adscode
adscode

TEOG sistemi kalsın mı, gitsin mi?

MEB yeni TEOG takvimi açıkladı. Yani bu öğretim yılında da devam edecekmiş.

TEOG sistemi kalsın mı, gitsin mi?
Günün Yazısı
Oysa, önce bir durum değerlendirmesi  yapmalı, veli ve öğrencilere sormalı, okul müdürlerinin görüşünü almalı, bu konuda yazılıp, çizilenleri okumalı ve ondan sonra karar vermeliydi. Çünkü ortada bir garabet var ve ne yaparsanız yapın düzelmiyor!

Peki en son alınan karar işe yarar mı?..

MEB'in sadece bu yıla mahsus olmak üzere, evinize en yakın okula nakil yaptırmak için ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurun yönünde aldığı son karar, bir işe yarar mı? Çok sanmıyoruz ve umarız yanılan biz oluruz. Çünkü, o okullar da zaten tıka basa dolu. Geriye tek seçenek kalıyor. O da sınıf mevcutlarının artırılması veya yeni sınıfların açılması. Peki bu olur mu. Sanki bu yöne gidilecek. Ama bu da farklı tartışmaları beraberinde getirecek ve kendi getirdiği kuralları çiğnemesine neden olacaktır...

Şu saatten sonra ne yapılırsa yapılsın mevcut durumu çok daha fazla iyileştiremezseniz ama en azından iyi niyetinizi ortaya koyabilir ve gelecek yıl için ders aldığınızı gösterebilirsiniz. Ama eğer o da yapılmazsa geriye söylenecek söz kalmıyor...

Bu yılın velileri, öğrencileri, öğretmenleri ve yöneticileri olarak sizlere soruyoruz:

TEOG'a devam edilmeli mi, yoksa bu sistemden vazgeçilmeli midir?

Görüşlerinizi

editor@egitimajansi.com

adresine bekliyoruz...





YORUMLARINIZ;

''Abbas Bey ;
TEOGsistemi gerekli olan bir sistemdir. Revizyon yapılmasıda bir gerçekdir.
Sistemin  bu yıl uygulamasında  okul ders başarı puanları inanılmaz etkiledi. (Benim oğlum toplamda  3 yanlış yaptı.Aynı yanlışı yapan özel okullardan 3 puan az aldı.) BU SEBEPLE ORTAÖĞRETİM   de yıl içersinde yapılan tüm sınavları ortak bir tarihde ülke genelinde yapılmalıdır.Bunun için sınav haftaları açıklanmalı ve o haftalarda ders yapılmamalıdır. Türkiye genelinde ders proğramları bu sisteme göre uygulanmalıdır.
Eger bu sistem 6,7,8 sınflara uygulanmaz ise ders başarı puan etkileri ortak sınav sisteminde geçerli olan başarı puanı olmalıdır.
MEB özel okul başarı puanlarını bu sistemde hiç kontrol etmediği ortaya çıkmışdır.''
 

 


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)