adscode
adscode

TEOG Skandalı’nda Çözüm Ne Olacak?

​TEOG’da inanılmaz çelişkiler yaşandı. İşin garibi, tüm bunlar, ta en başından biliniyordu ve hiç bir önlem alınmadı.

TEOG Skandalı’nda Çözüm Ne Olacak?
Günün Yazısı
Başkaları gibi öküzün altında buzağı arayanlardan değiliz. İşgüzarlık hepsi o. Ama nereye kadar? Birisi artık bu keyfiliğe son vermeli ve ne yapılması gerekiyorsa, bir an önce yapılmalıdır. Yoksa ipin ucu hepten kaçabilir. Veliler de, zaten mahkeme yolunda…
 
Bu noktada MEB kadar, sorumluluğu olan bir başka kurum da Özel Okullar Birliği. Madem ki, kendine göre bir kayıt sistemi uygulayacaklardı, bunun iznini, sözlü olarak değil de, resmen neden almadılar?
Böyle bir itirazın olacağını bile bile, hatta sinyalleri verilmesine rağmen neden işi resmiyete dökmediler? Bundan sonra, kendilerine kim güvenir?
 
Bugün, kimin daha hatalı olduğunu bulup onu sorgulama günü değil, çözüm günüdür. Önce çözüm üretilmeli, daha sonra da hata kimdeyse, sorumluları bulunup ona göre işlem yapılmalıdır. Ayrıca gelecek yıl ne yapılacaksa, ona da bir an önce karar verilmelidir.
 
Üç, beş kişiyi memnun edeceğiz diye milyonlarca öğrenci, veli ve sistemle oynamak kime ne kazandırıyor? Ne olur artık birileri bu saçmalığa son versin!..
 
Veliler, iddialı bir şekilde yargıya gidiyor. Peki ne olacak?
 
Hemen söyleyelim, ortalık daha da karışacaktır. Ama ümit ediyoruz ki, MEB, yargıya gidilmeden bu soruna en adil çözümü getirecektir.
Nasıl bozdularsa, öyle düzeltmeliler. Dışarıdan bir el işleri daha da karıştırabilir…
 
Yok eğer hala doğru yaptıklarına inanıyorlarsa, o da tuzun koktuğu noktadır ki, onun için de söyleyecek sözümüz olamaz…

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)