adscode
adscode

TEOG Sonuçları İçin Geri Sayım Başladı

​TEOG sonuçları için gözler MEB'te. Veliler ve öğrenciler merakla TEOG sonuçları açıklandı mı, TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak sorularının yanıtını arıyor.

TEOG Sonuçları İçin Geri Sayım Başladı
Sınavlar
2015 TEOG sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin MEB'ten henüz açıklama gelmedi. Ancak geçen yıl TEOG sonuçları Haziran ayında e-okul.meb.gov.tr'den açıklanmıştı.

MEB tarafından bir değişiklik yapılmadığı takdirde 2015 TEOG sonuçlarının da Haziran ayında açıklanması gerekiyor.

TEOG SONUÇLARI (e-okul.meb.gov.tr) TEOG sonuçları e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak.

e-okul.meb.gov.tr adresine giren veliler Öğrenci TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Numarası'nı sisteme girip TEOG 2015 sonuçlarını görebilecekler.

TEOG LİSE YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

TEOG lise yerleştirme 2015 için MEB'ten gelen açıklamanın detaylarını sizler için derledik. MEB TEOG 2015 öncesi aldığı değişiklik kararıyla TEOG lise yerleştirmede bir dizi yeniliği açıklamıştı.  MEB TEOG lise yerleştirmede 15 olan tercih hakkı 25'e çıkardı.

Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Nakil başvurusunda da 5 okul tercih edilebilecek. TEOG lise yerleştirmelerinde bu yıl 8 yeni uygulama var.

TEOG lise yerleştirme 2015'te 8 yeni uygulama var.

İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yerleştirmelerde uygulayacağı yenilikler:

-TEOG TERCİH SAYISI 25'E ÇIKTI: Geçen yıl 15 olan tercih sayıları bu yıl 25'e çıkarıldı. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dâhil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek.

-TEK LİSTE OLACAK: A ve B grubu listeleri kalktı. Öğrencilerin, artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor, 25 tercihinden birini seçecek.

-ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKENE ÇEKİLDİ: Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Böylece özel okula gitmek isteyen öğrenciler havuzdan çıkacak. Bakanlığın tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' butonunu seçecek. Bu durumda tercih yapmaları gerekmeyecek. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.

-YERLEŞEMEYENLER NAKİL BEKLEYECEK: Öğrenci 25 tercihinden birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

-TEOG LİSE NAKİLLERİNDE YENİ DÖNEM 5 TERCİH HAKKI: Nakil başvurusunda tek değil, 5 tercih alınacak. Öğrenciler bu tercihleri doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak bu okullardan birine yerleştirilecek. Kesin kayıtlar otomatik olarak yapılacak. HIZLI İŞLEM YAPILACAK: Boş kontenjana nakil başvurusu haftanın 4 günü alınacak, cuma günleri sonuçlar açıklanacak.

-NAKİLDE 20 PUAN ŞARTI: Danıştay'ın da yürütmeyi durdurma kararı verdiği taban puan dikkate alınmadan puan üstünlüğüne göre boş kontenjanlara yapılan yerleştirmelerde "-20 puan şartı" gelecek. Buna göre ilk yerleştirmenin ardından okulda boş kontenjan kalırsa en son yerleşen öğrencinin puanından ancak 20 puan daha düşük öğrenciler bu okullara nakil için başvurabilecek.

RUTİN NAKİL ARALIKLARI DEĞİŞTİ: Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak. Daha önce haftada bir yapılan rutin nakiller, ayda bir kez yapılacak

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)