adscode
adscode

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG 2.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
MEB
2014 Teog sonuçları haziran ayı içerisinde açıklanacak.  Ancak TEOG sonuçları haziran ayı içerisinde hangi gün açıklanacağına dair net bir gün açıklanmadı.

10-11 Mayıs 2014 tarihilerinde TEOG mazeret sınavı yapılacak. Ondan sonra TEOG sonuçları için soru kağıtları okunmaya başlanacak.

Ortak sınavların sonuçları Bakanlık  tarafından, sınav takviminde belirtilen  tarihlerde e-Okul sistemine işlenecektir.
 
Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecektir.
 
SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR;
 
Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,
 
Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik torbasından çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması,
 
Öğrencinin   herhangi   bir   öğrenciden   ya   da   dokümandan   kopya   çektiğinin   sınav görevlilerince tespit edilmesi,
 
Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,
 
Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,
 
Her  türlü  bilgisayar  özelliği  bulunan  cihazlar  ve  saat  fonksiyonu  dışında  özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında öğrencinin yanında bulundurması,
 
Dönüş   sınav   güvenlik   kutuları   dışında  posta   ya   da   farklı   bir   yolla   sınav   evrakı gönderilmesi,
 
Cevap   kâğıdı   değerlendirilirken   aynı   sınıfta   oturan   adaylarının   sıraları   dikkate alınmaksızın yapılan kopya analizi sonucuna göre ikili/toplu kopya tespit edilmesi,
 
Sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi'nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.
 
Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.
 
 İTİRAZLAR NEREYE YAPILACAK?
 
Sonuçlara yapılacak olan itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr  (e-okul  sistemi) internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç beş takvim günü içinde yazılı olarak YEĞİTEK'e yapılabilecektir.
 
Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.
 
Her  ders  için  yapılan  itirazların  incelenmesi  için  öğrenci  velisi  tarafından  T.C.  Ziraat Bankası Başkent/ANKARA şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat/ANKARA şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığıyla 10 TL (On TL KDV Dahil) yatırılması gerekmektedir. İtirazın haklı bulunması halinde ücreti iade edilecektir.
 
İtiraz ücretini yatırıp banka dekontunu itiraz dilekçesi ile birlikte göndermeyen öğrencilerin başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
 
İtirazların cevaplanmasında YEĞİTEK gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.
 
Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
 
Duyurular: Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır. Bireysel bazda ya da toplu duyurular,
 
Ders Programı: Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,
 
Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,
 
Not Bilgileri: Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,
 
Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler,
 
Öğrenci T.C. Kimlik No:İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numarakullanılmaktadır.
 
Öğrenci Okul No:Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.
 
Öğrenci ya da Veli E Okul'un sağladığı bilgilere nasıl ulaşır:
 
1- Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu yazın.
 
2- Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını giriniz.
 
3- Numaralı bölgeye de öğrencinin Okul Numarası'nı girerek öğrencinin tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)