adscode
adscode

TEOG Sonuçlarında Dikkat! Eğitim Uzmanları Uyarıyor

TEOG SONUÇLARI 08 HAZİRAN’DA AÇIKLANIYOR HATİCE YILMAZ’DAN ÖĞRENCİ VE VELİLER İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR

TEOG Sonuçlarında Dikkat! Eğitim Uzmanları Uyarıyor
Sınavlar
8. sınıf öğrencilerinin Nisan ayında girdiği ikinci TEOG sonuçları bugün açıklanıyor.

Birinci dönemde olduğu gibi bu dönemde de merkezi sınav sonuçlarının yazılı sınav sonucu olarak kullanılacağını ve öğrencilerin ikinci karne notlarını etkileyeceğini belirten Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) sonuçlarının 24 Haziran’da açıklanacağını ve öğrencilerin YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) sonuçlarının Aralık ve Nisan aylarında merkezi olarak yapılan TEOG sınavı sonuçlarına ve 6. 7. 8. sınıf Yılsonu Başarı Puanlarının belirli oranlarda katkıları ile hesaplanacağının altını çizdi.

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz,  öğrenci ve velilere dikkat edilmesi gereken noktalar ve özel okul tercihleri için önemli ipuçları verdi;

8 Haziran’da Bunlara Dikkat
24 Haziran – 05 Temmuz    : Sınavla öğrenci alan özel okulların kayıtları yapılacak. Sınavla öğrenci alan özel okullar üç ayrı grupta toplandı.
Birinci grup; TEOG sonuçlarını belirli oranlarda kullanarak kendi puanlarını kendileri hesaplayanlar. (Robert, Fransızlar, Alman, Amerikan) bu okullardan birini seçmeyi düşünen öğrencilerin okulların internet sitelerine girerek istenilen puan hesaplama yöntemini görebilir ve kendi puanınızı hesaplayabilirsiniz. 08 – 24 Haziran tarihleri arasında bu çalışmayı yapınız.
İkinci grup; YEP(Yerleştirmeye Esas Puan) sonucuna göre öğrenci alacak özel okullar. Özel okulların büyük bir bölümü 24 Haziran’da açıklanacak olan YEP sonucuna göre ve özel okulların kayıt takvimi doğrultusunda öğrenci alacaklar.

Üçüncü Grup; YEP sonucuna ve 06 – 16 Temmuz tarihleri yapılacak olan merkezi tercih ve yerleştirme sistemi ile öğrenci alacaklar.

Özel Okulları Tercih Edecek Veli ve Öğrencilerin Bilmesi Gerekenler
24 Haziran - 05 Temmuz tarihleri arasında özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler, 06-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak merkezi yerleştirme sistemine giremezler. Bu nedenle merkezi yerleştirme sistemine girmeyi düşünüyorsanız özel okullara kayıt yaptıramazsınız.

Özel okulların kayıt takvimini dikkate alarak puanınızın yettiği okula ön kaydınızı yaptırınız. Ancak kesin kayıt günü daha çok istediğiniz özel okulda açık kontenjan varsa kaydınızı yaptırmadan bir sonraki kayıt dönemini bekleyebilirsiniz.

Belirli birkaç okul dışında özel okulların kayıtları merkezi yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra (14 Ağustos) hızlanacaktır. Hatta bu dönemde umduğunu bulamayan, istediği okula giremeyen öğrenciler özel okullara yöneleceklerdir. Bu dönemde de başarısı belirli özel okullar, hızla kayıt kapatacaklardır. Alternatif olarak, bildiğiniz ve başarısına güvendiğiniz özel okullardan birini düşünüyorsanız seçeceğiniz okula, merkezi tercih işlemleri biter bitmez kayıt – ön kayıt yaptırmanızda fayda var.

Merkezi Tercih İşlemleri 6 - 16 Temmuz’da
24 Haziran’da, öğrencilerin YEP sonuçları ile birlikte sınavla öğrenci alacak okulların kontenjan tabloları ve bu okulların geçen yıl hangi yüzdelik diliminden öğrenci aldığı açıklanacak.
6 Temmuz tarihine kadar, sınavla öğrenci alan okulların kontenjan tablolarını inceleyerek bölgenizde ki sizin gidebileceğiniz okulların hangi yüzdelik diliminden öğrenci aldığını inceleyerek seçimlerinizi yapınız. Seçtiğiniz okulları yüzdelik dilimine göre sıralayınız. Seçeceğiniz 25 okuldan kendi yüzdelik diliminize denk gelen okulu 15. sıraya yazınız. Daha çok istediğiniz ve yüzdelik dilimi sizin yüzdelik diliminizden düşük okulları üst sıralara yüzdelik dilimi büyük olan okulları alta doğru sıralayarak seçiminizi tamamlayınız. Süresi içinde okulunuza giderek tercih başvurusunda bulununuz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)