adscode
adscode

TEOG Soruları Seçici ve Zordu

30 yıllık Sevinç Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Sevinç Koleji ve Sevinç Temel Okulu eğitim uzmanları TEOG sınavını değerlendirdi:

TEOG Soruları Seçici ve Zordu
Sınavlar
Öğrencilerimizden aldığımız duyumlara göre bu yılki 1.TEOG soruları, daha önceki TEOG sorularına kıyasla daha seçici ve zordu.

Okuma, anlama, yorumlama sorularının ağırlıklı olduğu sınavda soruların dili, yalın ve anlaşılır. Sınavda sözcük anlamı konusundan 1, cümle anlamından 3, paragraf kavramı ve yorumundan 8, yazım kurallarından 1, noktalama işaretlerinden 1, söz sanatlarından 1, eylemsiden 2, cümle öğelerinden 1, yazı türlerinden 1, deyimlerden 1 soru gelmiştir. Paragraf sorularının ağırlıklı olduğu sınavda C grubunun 12.  sorusu daha net hazırlanabilirdi,  iki metnin karşılaştırıldığı sınavda öğrenciler A ve D seçeneklerine yönelebilir. Yine C grubunun 16.  sorusu virgülün işlevlerine yöneliktir ve A, B, D seçeneğinin sonuna ünlem işareti koyulmalıydı. Deyim anlamına yönelik C grubunun 6.  sorusunda da seçenekler daha rahat olabilir ya da parçada bir ön ifadeye, bilgiye yer verilebilirdi. Sorular genel olarak sarmal sisteme ve öğrencinin Türkçe becerisini ölçmeye yöneliktir ve öğrenci düzeyine, müfredata uygundur. 

25 KASIM 2015 TEOG SINAVI MATEMATİKSORULARI DEĞERLENDİRME RAPORU 
Öğrencilerimizden aldığımız duyuma göre bu yıl ki sınav, daha önceki TEOG sorularıyla karşılaştırıldığında daha fazla eleyici soru içermektedir. 
Soruların dili yalın ve anlaşılırdır. Matematikten sorumlu olunan 4 üniteden üslü ve kareköklü sayılar konularının tüm alt başlıklarına değinilmiştir. Sınavda 7 tane üslü sayılardan, 11 tane kareköklü sayılardan, 1 tane sayı örüntülerinden ve 1 tane özdeşlikten soru gelmiştir. 
C grubunda yer alan 10, 11, 14, 17 ve 20.  sorular yoruma dayalı eleyici sorulardır.
Sınavın dikkat çekici bir diğer özelliği de 7.  sınıf konularından da hatırlanması gereken bilgiler içermesidir. 
    
25 KASIM 2015 TEOG SINAVI KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARI DEĞERLENDİRME RAPORU 
Öğrencilerimizden aldığımız bilgiye göre 2015 Yılı TEOG Sınavı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları müfredata uygun, sorular açık ve net cevaplıdır. Sorularda konu dağılımı kapsamlı, soru seçimleri isabetli olmuştur.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)