adscode
adscode

TEOG Tercihinde Aileler Çocuklarını Nasıl Yönlendirmeli ?

​“ TEOG kayıt ve yerleştirme sürecinde meydana gelen değişikliğin etkileri nelerdir?”

TEOG Tercihinde Aileler Çocuklarını Nasıl Yönlendirmeli ?
Eğitim
Geçen yıl TEOG yerleştirme sürecinde yaşanan büyük sorunlar sebebi ile birçok öğrenci mağdur oldu. Aynı sorunların yeniden yaşanmaması için bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sisteme düzenlemeler getirildi. MEB tarafından hazırlanan TEOG E-kılavuza göre tercih sayısı 25 ‘e yükseltildi.

Özel okul mu Devlet okulu mu?

Özel okula gidecek öğrencilerin tercih yapmayacağı yeni sistemin velileri kaygılandırdığını belirten profesyonel öğrenci koçu Şebnem Daloğlu: “ Yenilenen tercih sistemi devlet okulu ve özel okul arasında kararsız kalan velileri kaygılandırıyor. Çünkü herhangi bir özel okulda kayıtlı görünen bir öğrenci devlet okulunu tercih edemiyor. Bu nedenle öğrencilerin kayıtlarını 24 Haziran – 10 Temmuz tarihleri arasında almaları isteniyor. “ diye konuştu.

Velilerin ve öğrencilerin bu radikal kararı vermede zorlandığını belirten Daloğlu ,anne ve babaların tercih sürecinde çocuklarına destekleyici fakat gerçekçi bir tutum ile yaklaşmalarını öneriyor. Çocuklarınızı yeteneklerine uygun ve başarılı olabilecekleri şekilde yönlendirmelerinin doğru olacağını belirten profesyonel öğrenci koçu Daloğlu : “ Çocuğunuza baskı yapmayın ve hayallerine değer verin “diyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)