adscode
adscode

TEOG Tercihleri Neden Önemli?

TEOG Sınavına giren öğrenci ve velilerin heyecanlı bekleyişi sona ermek üzereyken, Vizyon Koleji PDR koordinatörü H. Tunahan Gök, tercih sürecini ve bu süreçte dikkat edilmesi gerekenlere değindi.

TEOG Tercihleri Neden Önemli?
Sınavlar

TEOG Sınavına giren öğrenci ve velilerin heyecanlı bekleyişi 24 Haziran günü yerleştirme esas puanlarının ilanıyla son bulurken, bu heyecanlı bekleyiş, yerini tercih süreci ve hangi okula gireceklerine bırakacak. Vizyon Koleji PDR koordinatörü H. Tunahan Gök, TEOG tercih sürecinde dikkat edilmesi gerekenlere değinirken, TEOG tercihinin önemi hakkında tüyolar verdi.

24 Haziranda yerleştirme esas puanlarının açıklanması ve kontenjanların ilanıyla birlikte “özel okullarda” kayıt sürecinin başladığını belirten Tunahan Gök, 5 Temmuz’a kadar devam eden bu süreçte yapılan tercihin önemine dikkat çekerken, özel okullara kayıt yaptıran öğrencilerin merkezi yerleştirme işlemine dahil edilmeyeceğini söyledi. TEOG’dan alınacak yüksek puanla, tam burslu olarak özel kolejde eğitim alma imkan ve ayrıcalığına da dikkat çeken Gök, tercih sürecini ve bu süreçte dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde açıkladı:

“6 – 16 Temmuz’da öğrenciler tercih için https://e-okul.meb.gov.tr  internet adresinden giriş yaptığında iki seçenekle karşılaşacaklardır. ‘ özel okula kaydımı yaptırdım tercih yapmayacağım’ , ‘tercih yapacağım’.

Özel okula kaydını yaptıran öğrenci merkezi yerleştirmeye dahil edilmeyecek.  Fakat yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir. Bu öğrencilerin kayıt yaptırdım butonunu işaretlemesi gerekecek aksi durumda öğrenciyi sistem açık öğretime yönlendirilecektir. Tercih yapacak öğrenciler ise ‘tercih yapacağım’ kısmını işaretliyor.

Bu sene tercihler bir kereye mahsus yapılacak ve 25 okul tercih etme hakkı verecektir. Puan ve tercih önceliği göz önünde bulundurularak yapılan tercihler mutlaka okul müdürlüklerine veliler tarafından onaylatılmalıdır.

14 Ağustos’ta yerleştirme sonuçlarının açıklanması ve boş kontenjanların ilan edilecektir. Bu tarihten sonra okul değiştirmek isteyen öğrenciler 5 okul seçmek kaydıyla 17-21 Ağustos’ta nakil başvurularını yapabileceklerdir. 

TEOG TERCİHİ NEDEN ÖNEMLİ? 

TEOG sınavı aslında sadece iyi bir lise değil o liseden sonra iyi bir üniversite ve ardındaki mükemmel bir hayat standardını yakalamaya yardımcı bir serüvenin ilk basamağıdır. Bu süreçten sonra öğrenci sınav ve sınava dair ne varsa hayatına empoze ederek devam ediyor. Aslında bu sınav sonrası tercih, bizlere sonuca ulaşmak için bir takım seçenekler sunuyor. Onlardan bazıları şu şekilde;

SİSTEMATİK ÇALIMA, TAKTİKSEL ÇALIŞMA VE YORUM GÜCÜ

Sınav heyecanını sıcak tutmak; 8. Sınıfa kadar bol uygulama ile gelinen yolda 8. Sınıftan sonra işin içine sistematik çalışma ve taktiksel çalışma giriyor. En önemlisi ise yorum gücünü kullanmak giriyor. Bu süreci stratejik olarak iyi atlatırsak lisede biraz daha yorumla birçok konuyu anlıyor ve lise sonunda yapılan sınava ezberin dışında hazırlanmamız kolaylaşıyor.

ÜNİVERSİTEYE GİDEN YOL TEOG’DAN GEÇER

Üniversite hazırlığa yatırım TEOG dan geçer; ben öğrencilerime ve velilerime hep şunu söylüyorum ‘ TEOG’a ne kadar iyi çalışırsak o kadar iyi üniversite kazanırız’ diyorum. Çünkü Türkiye’de konular sarmal düzende ilerliyor her sene bir sonraki senenin temelini oluşturuyor. Bu nedenle eğitimimizi sağlam temellere oturtmalıyız ki bir sonraki sene zorluk çekmeyelim. Dolayısıyla lise de test çözmeyi alışkanlık haline getirip lise sonda işimizi kolaylaştırabiliriz.

İşte tamda burada başa dönüp tercih sürecini değerlendirme gereği duyuyorum. Siz veliler çocuklarınız için iyi bir gelecek planı kuruyorsanız bu yol, iyi bir liseden aynı zamanda mükemmel seviyede üniversiteye hazırlayan okullardan geçer. Lütfen tercihlerinizi yaparken iyi düşünün ve daha sonra kararınızı değiştirmek zorunda kalmayın. En iyi gelecek çocuklarımızın olsun.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)