adscode
adscode

'TEOG yerine yeni sistem 1-2 gün içinde açıklanacak'

Başbakan Yıldırım: TEOG'un yerine gelecek yeni sistemi 1-2 gün içinde Milli Eğitim Bakanımız bunu kamuoyu ile paylaşacak.

'TEOG yerine yeni sistem 1-2 gün içinde açıklanacak'
Eğitim
Erzincan Üniversitesi 2017-2018 akademik yıl açılışı ve fahri doktora tevcih töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:
 
81 ilimize en az bu kadar hizmet yaptık. Üinversite büyüdükçe, şehir büyüdükçe Türkiye büyüyor, Türkiye kalkınıyor. Durmadan yorulmadan güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz. Erzincan Üniversitesi'nden Türkiye'nin geleceğine damga vuracak nice bilim, kültür, siyaset adamları yetişmeye devam edecek. Bu uğurda çaba gösteren üniversitemizin saygıdeğer hocalarına, yöneticilerine ayrıca şükranlarımı sunuyorum. 2018-2019 için üniversite giriş sisteminde bazı yenilikler yapıldı. Sınav basitleştirildi. Eskiden 76 üniversite vardı, şimdi 186 üniversite var. Liselerden mezun olanların sayısı neredeyse üniversiteye gireceklerin sayısına yaklaştı.
 
TEOG SONRASI YENİ SİSTEM
 
TEOG diye bilinen ortaokuldan liseye geçiş için bir sistem vardı. Bu sistemde de bir değişikliğe gidiyoruz. Bu seneden itibaren uygulayacağız. Bunun son şekli verildi, MEB, uzmanlar, hocalarımızın görüşleri, ilgili STK'ların görüşleri dikkate alınarak çerçeve çizildi. 1-2 gün içinde Milli eğitim Bakanımız bunu kamuoyu ile paylaşacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)