adscode
adscode

TEOG YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANLARINDA ERTELEME

ÖZEL OKULLARA VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINA TERCİH VE KAYIT TAKVİMİ DEĞİŞİR!

TEOG YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANLARINDA ERTELEME
Sınavlar
8.sınıfı bitiren öğrencilerin YEP (Yerleştirmeye Esas Puanları) 24 Haziran’da açıklanacak ve özel okullara kayıt işlemleri başlayacaktı.



Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, bu durumda özel okullara ve ortaöğretim kurumlarına tercih ve kayıt takviminin değişeceğini belirterek konuyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu;

Özel Okulların Kayıt Takvimi Geçerliliğini Yitirir
Sabahtan itibaren heyecanla sonuçların açıklanmasını bekleyen öğrenciler,  MEB’in internet sitesinde saat 11.02’de bir basın açıklamasıyla karşılaştılar. Basın açıklamasında aynen şu ifadeye yer verilmişti.

“Kılavuzda, Yerleştirme Esas Puanların (YEP) 24 Haziran 2015 tarihinde ilan edileceği duyurulmuştu. Ancak süreç içerisinde 1(Bir) soruya açılan davaya ilişkin mahkeme kararı beklendiğinden, yerleştirmeye esas puanların açıklanması idari mahkeme kararı neticesi yapılacaktır.”

Bu açıklamada kayıtlarla ilgili iş ve işlemlerin Tercih Kılavuzunda belirtilen doğrultuda yürütüldüğü belirtiliyor. Ancak özel okulların kayıt takvimi 24 Haziran’da başlıyor ve özel okulların önemli bir bölümü öğrencilerini YEP sonuçlarına göre alacaklarını ilan ettiler. Bu durumda özel okulların kayıt takvimi geçerliliğini yitirir. Sonuçlar açıklandıktan sonra yeni bir kayıt takvimi belirlenmesine ihtiyaç duyulacaktır.

Sistemin yeniden işler hâle gelebilmesi için mahkeme kararının açıklanması gerekiyor. Bu karar ne kadar gecikirse özel okullar ve merkezi yerleştirme takviminin de aynı şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiği açıktır.
 
 
     

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)