adscode
adscode

TEOG'a İtiraz Sayısında Düşüş

TEOG sistemi kapsamında gerçekleştirilen ortak sınavlara yapılan itirazlarda geçen yıla göre yüzde 97'lik bir düşüş yaşandı.

  TEOG'a İtiraz Sayısında Düşüş
Sınavlar
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) uygulamaya konulan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında gerçekleştirilen ortak sınavlara yapılan itirazlarda, geçen yıla göre yüzde 97'lik bir düşüş yaşandı. Geçen yıl aynı dönemde 8 bin 200 olan itiraz sayısı, bu yıl 268'e geriledi.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu yıl sınav itirazlarını daha hızlı ve daha kolay alabilmek için itiraz modülünü hayata geçirdi. İlk kez, 26-27 Kasım'da gerçekleştirilen merkezi ortak sınavlar sonrası faaliyete geçirilen itiraz modülü sayesinde, sınavlara itirazlar internet üzerinden alınmaya başlandı. Bu durum velilerin sorulara itirazlarını kolaylaştırdı.

Bu yıl sınavlar sonrası 268 soruya itiraz geldi. 2013-2014 eğitim-öğretim yılının birinci yarıyılında gerçekleştirilen ortak sınavlarda, itiraz sayısı 8 bin 200 olarak tespit edilmişti. Bu şekilde itiraz oranında, bir önceki döneme kıyasla yaklaşık yüzde 97 düşüş görüldü.
"Sınav İtiraz Modülü"ne, "http://esinav.meb.gov.tr/ItirazGiris.aspx"  adresinden ulaşılabiliyor. İtiraz başvuruları, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve nüfus cüzdanı seri numarası kullanılarak yapılıyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)