adscode
adscode

'TEOG'da Birinci Oldu,Gizlediler'

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sır gibi sakladığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında gizlenen başarılı ve başarısız illerin sıralaması ortaya çıktı. Sınavda en başarılı ilin Tunceli olduğu…

'TEOG'da Birinci Oldu,Gizlediler'
Sınavlar

Sonuçların bu nedenle açıklanmadığını ileri süren CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, “MEB bürokratlarının yaptığı toplantıda başarılı ve başarısız il sıralamasının ‘CHP’ye yarar’ denilerek açıklanmadığını biliyoruz” dedi.

Yaklaşık iki hafta önce il milli eğitim müdürlerinin Ankara’ya çağrıldıklarını ve sonuçlarla ilgili müdürlere “hesap sorulduğunu” belirten Serter, sınava 1 milyon 287 bin 8. sınıf öğrencisinin katıldığını, toplam 4 bin 742 öğrencinin, soruların tamamına doğru yanıt verdiğini açıkladı. En başarılı ilin Tunceli olduğu sınavda en başarısız iller ise şöyle sıralandı: “Batman, Şırnak, Hakkâri, Mardin, Şanlıurfa, Van, Diyarbakır, Siirt, Ağrı, Iğdır.”

Sonuçlara göre Mardin, yatılı okulların kapatılmasının ardından iller arasında 50’inci sıradan 78’e geriledi. Derslere göre soruların doğru yapılma oranlarında ise öğrencilerin en başarısız oldukları dersin matematik olduğu ortaya çıktı. Öğrenciler matematikte ortalama 7 soruyu doğru yapabildi. Sayı diğer derslerde şöyle değişti: Türkçe (11.9), Din kültürü ve ahlak bilgisi (15.8), fen ve teknoloji (11.1), Atatürkçülük ve inkılap tarihi (11.1), yabancı dil (9).

Tunceli’nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi olduğunu belirten Serter, “Aynı zamanda Tunceli, ağırlıklı olarak Alevi vatandaşların yaşadığı bir ildir. MEB TEOG sonucunu Tunceli’nin birinci olması nedeniyle sır gibi saklamıştır. Bakanlıkta yapılan toplantılarda, ‘sonuçları açıklarsak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Tuncelili olması nedeniyle bu sonuçlardan puan kazanabilir’ düşüncesi hâkim olmuştur. Bu sonuçları gizleyen ve çeşitli uydurma bahaneler üreten MEB’i kınıyorum” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)