adscode
adscode

TEOG'da Geri Sayım Başladı! Öğrenciler İçin Önemli İpuçları

ÖĞRENMEK İÇİN ÇALIŞMA YÖNTEMİ NASIL OLUR?

TEOG'da Geri Sayım Başladı! Öğrenciler İçin Önemli İpuçları
Sınavlar
Birinci TEOG sınavları 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak. Sınava dolu dolu üç hafta kaldı. Oğuzkaan Koleji öğretmen ve yöneticileri, öğrencilerini bilgilendirmek için sınava girecek adaylara bilgilendirme mektubu göndererek sınava kadar olan süreyi en doğru şekilde değerlendirdiklerinden emin olmaları için aşağıdaki her maddenin gereğini yapıp yapmadıklarını kontrol etmelerini ve varsa eksiklerinizi gidermelerini istedi.



Ayrıca öğrenme için nasıl bir çalışma yöntemi izleyeceklerini de maddeler halinde sıraladı. Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, ‘Birinci TEOG sınavlarına 3 hafta kala öğrencilerin bilgilerini ölçmeleri, eksiklerini tamamlamaları için bir yol haritası hazırlayıp bilgilendirdik. Böylece kendilerini değerlendirmiş ve sınava daha hazır hale gelmiş olacaklardır’ dedi.

TEOG öncesi öğrenciler için yol haritası

-    Talim ve Terbiye kurulunun sayfasından sınava gireceğiniz her dersle ilgili sınavda sorumlu olduğunuz ünite konu ve kazanımlar çizelgesini bilgisayarınıza masa üstüne kaydediniz.

-    İşlediğiniz her konu ile ilgili hangi kazanımlardan sorumlu olduğunuzu masa üstüne indirdiğiniz bu belgelerden inceleyiniz.

-    İşlediğiniz her konu ile ilgili MEB’in odsgm.meb.gov.tr/kurslar/ internet sitesinde yayınlanan örnek soruları çözmeyi ihmal etmeyiniz.

-    Öğrenmek için çalışmayı alışkanlık haline getiriniz.

-    Öğrendiğiniz konularla ilgili soru çözmenin veya sınav olmanın amacı eksik bilgilerinizi bulup gidermektir. Sınavlarda çok başarılı olmak istiyorsanız kendi kendinize yanlış yaptığınız her sorunun doğrusunu öğrenmek için çaba harcayınız. Konu ile ilgili konuyu tekrar edip çaba harcadığınız halde çözemediğiniz soruları öğretmenlerinize sorunuz.

-    Doğru çözümünü öğrendiğiniz her yanlış sorunuzun benzeri beş soru daha çözerek bilginizi pekiştiriniz.

Öğrenmek için çalışma yöntemi

-    Okula işlenecek konuları en az iki defa okumuş, anlayamadığınız bölümleri işaretlemiş ve konu ile ilgili aklınıza takılan soruları yazmış olarak geliniz. Aksi halde işlenecek konu ile ilk defa derste tanışmış olursunuz ve öğrenemezsiniz.
-    Ders derste öğrenilir. Dersi dikkatle izleyiniz ve anlamadığınız bölümleri sormaktan çekinmeyiniz.
-    Sınıftaki örnek soru çözümlerini mutlaka kaydediniz.
-    Eve döndüğünüzde ilk işiniz o gün işlenen derslerin tekrarını ve ödevlerini yapmaktır. Tekrar yapmak için konuyu ve aldığınız notları gözden geçirmeniz yeterlidir. Bu işlemden sonra ödevlerinizi çok kısa sürede yapabildiğinizi göreceksiniz.
-    Öğrenmenin püf noktası tekrar ve ödevlerin dersin işlendiği günün akşamı yapılmasıdır.
-    O gün öğrendiğiniz konularla ilgili son işiniz öğrendiğiniz bilgileri pekiştirmek üzere konu ile ilgili sınavda sorumlu olduğunuz edinim ve kazanımları da dikkate alarak soru çözmektir.
-    Buraya kadar olan çalışmaları tamamladıktan sonra ertesi gün işlenecek konuları en az iki defa okumanız ve daha önceden yapmış olduğunuz ödevleri gözden geçirmeniz yeterli olacaktır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)