adscode
adscode

TEOG'da Hangi Bölümde Nasıl Sorular Çıkacak? Her Bölüm İçin Ayrı Ayrı Taktikler

Bahçeşehir Koleji bölüm başkanları TEOG İçin önerilerde bulundu.

TEOG'da Hangi Bölümde Nasıl Sorular Çıkacak? Her Bölüm İçin Ayrı Ayrı Taktikler
Sınavlar

Bahçeşehir Koleji Türkçe Bölüm Başkanı- Tülay Uğurludural

MEB tarafından paylaşılan Türkçe Kazanım Testlerinin MEB’in ekim ayında paylaştığı sınav kazanım çizelgesi doğrultusunda olduğu görülmektedir. Bu kazanım testleri ve önceki merkezi sınav sorularına bakıldığında Türkçe dersinde bu yıl da okuma-anlama becerisini ölçen soruların ağırlıkta olacağı söylenebilir. Bu doğrultuda soru kökünden başlayarak sözcük, cümle ve paragraflar, dikkatle analiz edilerek ve seçenekler üzerinden eleme yöntemiyle çözülmelidir. Türkçe dersinin temel kazanımları arasında olan yazım kuralları ve noktalama işaretleri ile dilbilgisi sorularında bir ek ya da sözcük anlamı, büyük ölçüde etkilediğinden yine analiz yaparak ilerlemek hem dikkatsizliği engelleyecek hem de cevaptan emin olmanızı sağlayacaktır.

Bahçeşehir Koleji Matematik Bölüm Başkanı – Yahya Cemali

Matematik sorularının, her zaman olduğu gibi dikkatle okunması ve hangi bilginin istendiğinin doğru şekilde saptanması  gerekir.  Konu sayısı, ilk sınava göre daha fazla olduğundan, sahip olunan bilgilerin ayrıca kullanım yerlerinin de bilinmesi gerekmektedir.  Her sorunun bir doğru cevabının olduğu ve yöneltilen soruların mutlaka hazırlık döneminde uygulanmış olan sorulardan oluşacağı unutulmamalıdır.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı- Bekir Gümüşay

Merkezi Ortak Sınavı II, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders konuları, anlamada zorluk çekilen Zekât, Hac, Kurban, Kur’an ve Yorumu ünitelerinin tamamını, Dinler ve Evrensel Öğütleri ünitesinin de bir kısmını kapsamaktadır.

MEB tarafından paylaşılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kazanım testleri incelendiğinde, ayet, hadis, peygamberlerin hayatından örnekler, paragraf anlama ve yorumlama becerilerini ölçen soruların ağırlıkta olacağı söylenebilir. Özellikle paragraf, ayet, hadis içeren sorularda, soru sadece verilen paragraf, ayet, hadis dikkate alınarak çözülmelidir.

MEB kazanım testlerinde, “sünnetullah”, “îsar” gibi terimler de yer almaktadır. Öğrenci kelimeyi bilmiyor olsa bile kendisine verilen bilgilerden yola çıkarak doğru cevabı bulabilir.

Bahçeşehir Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı- Orçun Barış

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem Merkezi Sistem Ortak İngilizce Sınavında sınav öncesi tahminlerimizde yer verdiğimiz üzere hedef kelime ve kelime grupları günlük hayatta kullandığımız ifadeler ve diyaloglar üzerinden sorgulanmış, sorulan soruların neredeyse yarısı görseller ile desteklenmiş ve direkt dilbilgisi sorusu olarak tanımlayabileceğimiz bir soruya yer verilmemiştir. Bahsi geçen soru tiplerine ek olarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Kazanım Kavrama Testlerinde de paragraf ve tablo içeren sorulara ağırlık verilmiştir. Bu bilgiler doğrultusunda, 2. Dönem Merkezi Sistem Ortak İngilizce Sınavında da ağırlıklı olarak 5, 8, 10 ve 12. Üniteleri içeren ve görseller ile desteklenecek kelime bilgisi, okuduğunu anlama, karşılıklı konuşmada uygun ifadeyi bulma ve tablo yorumlama gibi soruların karşımıza çıkacağını öngörmekteyiz. Başarı oranını yükseltmek adına, öğrenciler kitaplarında bulunan okuma parçaları ve diyalogları son bir kez gözden geçirebilir, hedef kelime ve ifadelerin üzerinde durabilirler.  
 

Bahçeşehir Koleji Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı- Ferda Gençel

MEB’in ekim ayında paylaştığı sınav kazanım çizelgesi doğrultusunda soruların çoğunluğunun “Ya İstiklal Ya Ölüm”, “Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar “ ve “Atatürkçülük” ünitelerinden geleceği beklenmektedir. Atatürk’ün ya da silah arkadaşlarının sözlerinden yola çıkarak olayların sonuçlarını sorgulatan sorular, edebiyat eserlerinde Kurtuluş Savaşı ve sağlık, spor, güzel sanatlar alanında gerçekleşen ilke-inkılap eşleştirmesi ve Çanakkale Savaşları ile ilgili sorular gelebilir.

Dersimize ait kavramları bilmek, paragrafta bu kavramlara yönelik soru geldiğinde bilgiyi o doğrultuda yorumlamak öğrencilerin paragrafı anlamalarında ve yorumlamalarında kolaylık sağlayacaktır.  Kronoloji sorularında eğer verilenlerden bilinmeyen varsa önce emin olunan yazılarak seçeneklerden eleme yoluyla doğru cevaba ulaşılabilir. 

Ayrıca öğrencilerimiz soruları çözerken öncelikle soru köklerini okuyup olumlu, olumsuz, hangisidir, değildir ya da yanlıştır gibi uyarıcılara özellikle dikkat etmelidir.

Bahçeşehir Koleji PDR bölüm Başkanı- Özen Yazğan

Öğrenciler 1. dönem yapılan TEOG sınavları sonrası belirsizliğin yarattığı endişeyi geride bıraktılar; nasıl bir sınav uygulaması ile karşılaşacaklarını biliyorlar. Bir önceki sınavlarda istediği performansı sergileyemeyenlerin de artık 2. TEOG sınavlarında elde etmek istedikleri başarıya odaklanmaları bu süreçte onlara daha çok yardımcı olacaktır. Sınavların engel değil; istedikleri hedeflere ulaşmak için birer araç olduğunu bilmeleri gerekiyor. Sınav sırasında karşılaşabilecekleri zor durumları nasıl aşabileceklerini bilen öğrenciler, sınav heyecanlarını da kontrol etmeyi başarabilirler. Zaten bir miktar endişe de başarının sihirli unsurudur.  Zor bir soru ile karşılaştığında turlama tekniğini kullanabilen, heyecanlı hissettiğinde kendini nasıl sakinleştirebileceğini ve sınavda neyi başarmak istediğini bilen bir öğrenci sınavlara psikolojik olarak hazırdır. Bu süreçte anne babaların da kendi endişelerini çocuklarına yansıtmaktan ve suçlayıcı ifadelerden kaçınmaları doğru bir tutum olacaktır. 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)