adscode
adscode

TEOG'da İtiraz Edilen Sorular ve Çarpıcı Tespitler

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınav maratonu bitti. Yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrenci liseye giriş için ter döktü.Sınav soruları ve cevaplarının açıklanmasının ardından sorularla ilgili itirazlar…

TEOG'da İtiraz Edilen Sorular ve Çarpıcı Tespitler
Sınavlar

''Sayın Abbas Güçlü,

Kızımın ilk sınavda hiç yanlışı yoktu. 2. sınavda ise internette de dolaşan 2 tanesi yanlış İngilizce , bir tanesi de müfredat dışı İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersi ile ilgili olmak üzere 3 yanlışı var.

Bu soruların iptal edilmesi için bugün MEB'e başvurmaya çalıştık. ALO 147'den başvurunun sınav itiraz ücreti olarak 20TL'nin  Halkbank, Ziraat Bankası veya Vakıflar Bankası ATM'lerine yatırılmasından sonra MEB Ölçme,Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sitesindeki  sınav itiraz modülü kullanılarak yapılması gerektiği bilgisini aldık. İtirazın 5 takvim günü (tatil günlerini de dahil ediyorlar) içinde yapılması gerektiğini belirttiler.

Ancak sitede verilen http://esinav.meb.gov.tr/ItirazGiris.aspx linkini kullanıp kızım ile ilgili bilgileri girdiğimizde "İtiraz edilebilecek başvuru bulunamadı " cevabı ile karşılaştık.Durumu bir kaç kez ALO176 ile görüştük.Onlar da sitede bir hata olduğunu kabul ettiler ve durumu MEB'e ileteceklerini söylediler. Zaman kaybetmemek için "yazılı olarak başvuru yapalım" dediğimizde dilekçe ile başvuruların dikkate alınmayacağını belirttiler.

Durumu kamuoyuna duyurmanızı ve itiraz etmeye çalışan bizim gibi velilere yardımcı olmanızı bekliyoruz.

Saygılarımla''



''Merhaba  Abbas bey;

Teog 2,Türkçe sorularından birisi yanlıştır. neden yanlış olduğuna dair itiraz ektedir.

MEB bu soruda da görüldüğü üzere irdeleyen ,sorgulayan öğrenciyi cezalandırıyor.

Bu soru örneğinde olduğu gibi "Duruma göre pozisyon alan öğrenci tipi istediği"  itirazımız okunduğunda da görülmektedir.

itirazımızın haklı olduğunu sizde göreceksiniz. kamuoyunun da bu sorunun yanlış olduğunun bilinmesi gerçeğin ortaya çıkması,hak ve adaletin yerini bulması  açısından gerekli olduğunu düşünüyorum.

Önerilerinizi ve destekleriniz bekliyoruz.

Selamlar , iyi çalışmalar,''

Öğrenci velisi




''Bu soruda cevap çoğu yerde C olarak gözüküyor ama benim düşüncem sorunun iki cevabı var: B ve C . B şıkkında halıların desenleri diyor ancak soruda kilimlerin şekillerinden bahsediyor. Kilim ve Halı aynı şey olmadığına göre soru hatalı değil mi ? İlk sınavdan Tam yaptım ikinci sınavda şu an tek yanlış bu gözüküyor lütfen iptal edilmesinde yardımcı olun. Saygılar...''




 

''Abbas Bey merhaba,

Yanlış olan İngilizce sorusuyla ilgili olarak, 30 Nisan 2015 tarihinden beri sosyal medyada isyan eden çocuklar, veliler, İngilizce öğretmenlerinin sesini duymuşsunuzdur.  

Siz hepimizden iyi biliyorsunuz, 1 soru yüzbinleri geride bırakıyor, çocuklar büyük hayal kırıklığı içinde.

Özel okulları isteyenler arasında Robet, Üsküdar Amerikan, Fransız liselerini isteyen çocuklar ve veliler çok önemsememiş olabilir çünkü pek çoğu Fen/Türkçe/Metametik/İnk. Tarihi’ni baz alıyor. Ama Alman Lisesi (ki benim oğlumun istediği tek yer) 4. Ders olarak yabancı dili baz alıyor. Bu durumda gerçekten zor durumda kalıyoruz. Aynı şekilde YEP puanı hesaplamasında da yabancı dilin yeri var.

Deneyimli bir eğitimci ve gazeteci olarak bu konuyu gündeme getirip bizleri de bilgilendirmenizi rica ediyorum. Zira MEB’den hiç ses yok!! ve hepimiz kendi kendimize konuşup dertleniyoruz.  

Saygılarımla''




''Selamlar Abbas bey,

Değerli vaktinizi almamak amacıyla yazma sebebime geçiyorum.2015 TEOG 2.Dönem İngilizce sorusunun hatalı olduğunu düşünüyoruz.Soru aynen şöyle;

Mary Sanders was a successful artist.

Before she died, - - - - .

A) she should do practice

B) she had better take photos

C) she has won several awards

D) she could draw many pictures

A ve B olamaz,C de olmaz gibi ama D şıkkı da problemli,çünkü gramer olarak doğru gibi gözükse de tercümesi saçma oluyor,ayrıca böyle bir kullanım da yok yada ben hiç karşılaşmadım.

Soru tam bir facia..
 Şimdi itirazımızı sonuçlar açıklanmadan bir an önce nereye nasıl yapabiliriz?''



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    10 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (10)