adscode
adscode

TEOG'da sürpriz soru olmayacak

TEOG maratonu, yarın başlayıp iki gün sürecek sınavlarla tamamlanacak.

TEOG'da sürpriz soru olmayacak
Eğitim
1 milyon 185 bin öğrencinin ter dökeceği sınav öncesinde MEB'den son dakika uyarıları geldi: Sınav zor olmayacak. Müfredat dışında bir soru gelmeyecek. Cevap kağıdına işaretlenmeyen yanıtlar, soru kitapçığında işaretlenmiş olsa bile geçersiz kabul ed

2017 TEOG maratonu, bu hafta gerçekleşecek sınavlarla sona erecek. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında yapılacak ikinci dönem ortak sınavlarında 1 milyon 185 bin 328 öğrenci ter dökecek. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 8. sınıf öğrencilerine yönelik TEOG sınavları yarın başlayacak ve iki gün sürecek. Tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek oturumlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Öğrenciler, yarın düzenlenecek birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, perşembe günkü ki ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. İngilizce testini 1 milyon 166 bin 750 öğrenci, Fransızca testini 391 öğrenci, Almanca testini 378 öğrenci, İtalyanca testini de 23 öğrenci yanıtlayacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Musevilik dersine 33, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ermenilik dersine ise 226 öğrenci girecek. MEB yetkilileri, sınav sisteminde bu yıl herhangi bir değişikliğin yapılmadığını ve TEOG'da önceden ilan edilen müfredat dışında soru sorulmayacağını vurgulayarak şu uyarılarda bulundu:

Öğrencilerimizi, özellikle bir husus konusunda uyarmak isteriz. Cevapların soru kitapçığına değil, mutlaka cevap kağıdına işaretlenmesi gerekiyor.

Sınava cep telefonu gibi elektronik cihazlarla girmek kural ihlaline girdiğinden sınavın iptaline neden oluyor.

Öğrencilerin, daha önce ilan ettiğimiz müfredat kapsamındaki kazanımlara çalışmaları halinde sürpriz bir soru ile karşılaşma ihtimalleri yok.

20 soru için 40 dakika süre tanıyoruz ve sınavı yetiştirememe gibi bir durumları da söz konusu değil.

Sınav zor olmayacak, düzenli çalışan öğrenciler, rahatlıkla bu sınavı yapabilirler. Gönülleri ferah olsun.

MAZERET SINAVLARI 20-21 MAYIS'TA

Öğrencilere her ders için 20 soru yönetilecek ve 40 dakika süre tanınacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak. Sınav düzenlenecek okullarda, sınav günleri ders yapılmayacak. TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 20-21 Mayıs'ta mazeret sınavlarına girebilecek. Eğitimci Veysel Aras, TEOG'a girecek öğrenciler için önemli tavsiyelerde bulundu:

* Sınava girdiğiniz salonda duvar, resim, saat ya da tahta gibi objelere odaklanıp 'Bu sınavda başarılı olacağım' gibi olumlu cümleler kullanın.

* Sınav kağıdının tümünü okuyup kolayca yapabileceğiniz soruları işaretleyin.

* Kendinizi en güvenli hissettiğiniz soruyla sınava başlayın ve zamanızı planlayın. Yapmadığınız soruları ya da aklınıza gelen detayları kısaca not alın.

BİR GÜN ÖNCE YARIM SAAT UYUYUN

Türk Uyku Tıbbi Derneği (TUTD) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sinan Yetkin, sınav öncesinde öğrencilere uyku konusunda öneriler verdi:

* Sınavdan bir gün önce öğlen saatlerinde yarım saati geçmeyen kısa bir uyku, gününüzü daha verimli geçirmenizi sağlar. Ancak kesinlikle öğleden sonra uyumayın.

* Yatma saatinden en az 3 saat öncesinde yorucu faaliyetleri kesin. Bu saatlerde bedensel ve zihinsel zorlamalarda bulunmayın.

* Akşam saatlerinde uykuyu bozabilecek kafeinli içeceklerden sakının.

* Sınav günü de her zaman uyandığınız saatte kalkmaya özen gösterin

Kaynak: Karar Gazetesi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)