adscode
adscode

TEOG’da velilere bir dokun bin ah işit!

​TEOG Maratonu’nda birinci tur tamamlandı. Peki, bu yılki süreç, SBS, OKS ya da geçen yılki TEOG’a göre çok daha başarılı mıydı?

TEOG’da velilere bir dokun bin ah işit!
Milliyet Diyalog

Evet demek çok zor. Çünkü ne heyecanı azaltabildi ne de adil bir ölçme değerlendirme konusunda umut verdi.
Velilerden mail yağıyor. Hemen hepsi de veryansın ediyor. İşte onlardan bir kaçı:

Boşuna hazırlandık
“Benim de gözlemim de sizinkiyle aynı. Herkes mutlu. Geçen seneki sorular da kolaydı. Ondan dolayı öğrenci yerleştirmek kolay olmadı. Çünkü büyük bir çoğunluk aynı kategoriye giriyor. Ben bu sene bunu düzelteceklerini sanıyordum. Ama olmadı. Şimdi biz ve bizim gibi aileler boşuna mı çocuklarını o kadar çalıştırdılar. Sürüyle test kitabı çözdürdüler. Bazı aileler epey para harcadı. Ama doğru dürüst zamanını harcamayanla aynı seviyede gözükecekler.
Bu arada matematik gibi konularda çok üstün olan çocuklar bu sistemle harcanacak. Matematik ve İngilizce’de çok iyi bilenle orta derecede bilen arasında bir fark gözükmeyecek. Önümüzdeki sene hiçbir çocuğu daha iyi öğrenmesini sağlasın diye çalışmaya zorlayamazsınız. Benim tek umudum, 2. TEOG imtihanına kadar bu durumu göz önünde bulundurmaları yönünde.”  

Bu kadarı da olmaz!
“Bu sınavın ne kadar gayri ciddi ve muhtemelen adaletsiz olduğunu düşündüren olay önceki günkü sınavda gerçekleşti.
Oğlum Diyarbakır’da bir kolejde okuyor, önceki günkü sınava ben götürdüm. Sınava kendi okulunda girdi. Sınav esnasında tüm öğrenci velileri ve yakınları okula alındı ve okuldaki öğretmenler de okulda ve sınavların yapıldığı sınıf koridorlarında tur atmaktaydı.
Daha önce diğer çocuğumun sınavında değil okul içine, okul bahçesine dahi alınmıyorduk ve okulun öğretmenlerinin de okulda bulunması ve koridorlarda dolaşması bende aynı okulun öğrencisi olmasına rağmen ‘Acaba yardım yapıldı mı, bir şeyler döndü mü’ diye soru işaretleri oluşturdu. Bu beni rahatsız etti.

Yazının devamı için tıklayınız...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)