adscode
adscode

TEOG'da yeni nakil döneminde hangi yönetmelik geçerli?

Nakil dilekçeleri hangi yönetmeliğe göre değerlendirilecek?

TEOG'da yeni nakil döneminde hangi yönetmelik geçerli?
Sınavlar
''Sayın Güçlü merhaba,

Bu güne kadar www.egitimajansi.com sitenizde  yaptığınız bilgilendirmeler için çok teşekkür ederiz.

TEOG'da kaos ve karmaşa devam ediyor.

Aşağıda belirttiğim yönetmeliklerin uygulanmasında bir sorum var. Eminim siz de farkındasınızdır ve yapacağınız bilgilendirme diğer velilere de ışık tutacaktır.

Önce nakiller ile ilgili yönetmelikleri dikkatinize sunmak istiyorum. En sonda sorumu soracağım.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI KAPSAMINDA 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN ESAS VE USULLERİ e-KILAVUZU aşağıdaki şekildedir.
 
5. NAKİL İŞLEMLERİ

· Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri ve bu kılavuz esaslarına göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılında hazırlık sınıfına veya 9'uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula yerleştirmeye yönelik nakil talebinde bulunmaları hâlinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın,başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.

· Ekim ayı itibariyle yapılacak nakillerde Eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan
taban puan esas alınacaktır.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 Eylül 2013 tarih,  28758 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan  MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
 
MADDE 38- (1) a) Ortaöğretime yerleştirme puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçişler, açık kontenjan bulunması halinde öğrencinin yerleştirmeye esas puanının naklen gitmek istediği okulun yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır.
 
 
13 Eylül 2014  tarih, 29118 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINADAİR YÖNETMELİK
 
MADDE 19 – Aynı Yönetmeliğin 38 inci maddesinin birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ve yedinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) a) Ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçişler, öğrencinin okula yerleştirmeye esas puanı dikkate alınarak açık kontenjan bulunması hâlinde puan üstünlüğüne göre yapılır."
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
SORUM: 29 Eylül 2014 tarihinden itibaren vereceğimiz nakil dilekçeleri hangi yönetmeliğe göre değerlendirilecek ?

1- TEOG Yerleştirme kılavuzunda yazdığı gibi, 26 Eylül'de oluşan taban puanlar dikkate alınıp, taban puanı yeterli olanlar arasından, puan üstünlüğüne göremi nakil yerleştirmeleri yapılacak ?

2- 13 Eylül 2014 tarihli son yönetmelikte yazdığı gibi, Taban puana bakılmadan müracaat edenler arasından puan üstünlüğüne göremi yerleştirme yapılacak ?

 

Saygılarımla kolaylıklar diliyorum...''

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)