adscode
adscode

TEOG'da Yine Yanlış Başlangıç!

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice YILMAZ, TEOG'a ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TEOG'da Yine Yanlış Başlangıç!
Sınavlar

E-KILAVUZDA NELER DEĞİŞTİ?



2015-2016 öğretim yılı ortak sınavlar e-kılavuzundaki yanlışlıkla ilgili açıklamalarda bulunan Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice YILMAZ:

“Yılsonu başarı puanları Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 19.09.2014 tarihinde yayınladığı ‘Seçmeli Derslerin Puanla Değerlendirilmesi’ ile ilgili genelgesi gereğince esaslara göre hesaplanması gerekiyor. Genelge gereğince öğrencilerin toplam 6 saatlik seçmeli derslerden de aldığı puanların yılsonu başarı puanında kullanılması lazım. Böylece haftada 28 saat zorunlu, 6 saat seçmeli ders olmak üzere toplam 34 saat üzerinden hesaplama yapılmalı. Ancak kılavuzda yayınlanan puan hesaplamayla ilgili tabloda (Ek-3) puan hesaplamaya esas toplam ders saati 28 saat olarak gösterilmiş. Oysa olması gereken haftada 34 saatlik hesaplama yöntemidir” dedi. 

Yılmaz, ayrıca e-kılavuzdaki değişikliklere de dikkat çekti. Tabloda gösterilen vatandaşlık ve demokrasi eğitimi dersinin artık 8. Sınıflarda olmadığını belirterek, “Ek kılavuz dikkatli incelendiğinde öğrencileri ilgilendiren değişikliklerin yapıldığını görüyoruz. E-kılavuzun sayfa 14 m maddesindeki örnek işaretlemeye uygun işaretleme yapılmaz ise cevaplar doğru kabul edilmeyecek. Sayfa 16 h maddesinde ise soru iptali olması durumunda o soru herkes için doğru kabul edilecek. Sayfa 19 e maddesinde cevap kağıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu kağıdı okuyamıyorsa kağıt geçersiz sayılacak. Sayfa 20’de ise ortak sınavların iptali ile ilgili yeni maddelerin eklendiğini görüyoruz’’ diyerek sözlerini tamamladı. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)